x

The Athletic tvrdi

Klubovi Premier lige žele da se sezona otkaže!

Mnogi klubovi u engleskoj Premier ligi zalažu se za otkazivanje aktuelne sezone, bez obzira što bi to značilo da će Liverpool biti uskraćen za prvi naslov nakon 30 godina.

Redsi su titulu zaslužili i bilo je samo pitanje dana kada će je osigurati, ali je onda zavladala pandemija koronavirusa i prvenstvo je suspendovano do daljnjeg.

Razne su sada teorije, neki bi da se nastavi i okonča, neki vjeruju da je suludo čekati i da treba odmah titulu dati Liverpoolu, no većina klubova, kojima takav scenarij i ne ide u prilog, smatraju da sezonu treba okončati, odnosno prekinuti ili poništiti.

Sezona 2019/20 u nogometnom svijetu privremeno je suspendovana na neodređeno vrijeme zbog krize Covid-19, virusa koji je zahvatio 536.373 ljudi širom svijeta i ostavio 24.112 mrtvih.

U nastojanju da osigura da se završi klupska sezona, UEFA je odlučila odgoditi Evropsko prvenstvo za ljeto 2021. kako bi klubovi mogli igrati i ljeti.

The Athletic, koji postaje sve utjecajniji u medijskom svijetu, izvještava da su brojni klubovi Premier lige zatražili ukidanje sezone bez obzira na posljedice.

"Brojni klubovi Premier lige žele da se trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi - čak i ako to znači da Liverpoolu ostaje uskraćen prvi naslov nakon 30 godina", objavio je The Athletic.

Nisu navedena imena klubova koji se zalažu za to, ali navodi se da je u pitanju "većina". Naravno, Engleski nogometni savez (FA) će imati glavnu riječ. Redsima svakako ne ide u prilog ni nedavna vijest da je virusom zaražen i britanski premijer Boris Johnson.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.