x

Ko je Admir Manjgafić? Zvezde Granda traže da im on radi pjesme, a tajna je u...

Admir Manjgafić iz Gornjeg Vakufa poznat je u svijetu estrade s nadimkom Maddox. Tekstopisac, producent i  blizak saradnik velikih zvijezda s Balkana već otprilike osam godina bavi se estradnim poslom, i to više nego uspješno.

– Smatram da sam počeo onda kad sam napravio neki tekst pjesme koji liči na nešto i od kojeg se razvila dobra pjesma i to je bilo već prije 7-8 godina, a od tada do danas, ne znam ni sam koliko imam napisanih pjesama. Imam nekoliko objavljenih, dostupnih na radio stanicama, internetu i TV. Imam desetak neobjavljenih, al spremnih za izdavanje, to je do pjevača uglavnom kad će da objave i šta. Pjevači sami biraju momenat kad će da izdaju, čekaju valjda pravi trenutak a ja nestrpljiv stalno ih požurujem – priča nam Manjgafić.

 

U posljednje vrijeme je došao u žižu interesovanja u regionu zato što su njegove pjesme postale dio ekipe poznatog šou talent programa „Zvezde Granda“. Njegovu pjesmu pjeva i fudbaler „bosanski Ronaldo“ Damir Memišević…

 

– Da, to je pjesma “Neženja”. Nju sam radio sa Novicom Bulatovićem, Crnogorcem, takmičarom „Zvezda Granda“. On je pjevač i kompozitor s kojim sarađujem već godinama. Uradili smo do sada tri pjesme, i to “Ti si sreću pronašla” koju pjeva Amel Čolak, pa onda spomenuta Damirova „Neženja“. Za treću pjesmu, baladu “Dunje žute” čekamo na izvođača, ona je tek u ponudi.

 

Kada je riječ o „Zvezdama Granda“, radio sam i sa Mehdijem Žigom na pjesmi “Prokletnica”. Želim mu svu sreću da izgura do finala ove sezone! Jako dobro pjeva i dobro radi pjesme, komponuje…, ističe Manjgafić.

 

Otkrio nam je i jedan novi projekat…

 

- Znam za kralja beogradskih klubova Nemanju Staletovića, koji izdaje uskoro singl, koji ja potpisujem, da će da drma klubovima širom Balkana. Znam da sam napravio pravu stvar, čut ćete i vidjet, Bože zdravlja, govori Maddox.

 

Da li još spremaš pjesama za druge pjevače?

 

– Trenutno dogovaram nešto s  Šakom Polumentom, još odavno je tražio da mu ponudim neke pjesme, no mislim da tek dolazi vrijeme kad mogu da dam maksimum od sebe da bi neka naša priča bila uspješna. Također tu su pregovori sa Jašarom Ahmedovskim, Sinanom Sakićem, Bajom…

 

S obzirom da pišeš pjesme, kakav si s pjevanjem?

 

– Pjevam često privatno, što se posla konkretno tiče pjevam samo u početnoj fazi nastanka pjesme. Ne možemo svi biti pjevači, ni zvijezde, ionako previše ima i nekvalitetnih na estradi.

 

Naprimjer?

 

– Nije moje da prozivam, svakako se s vremenom, sve to iskristalizira, zato neki traju i traju, dok drugi nestanu k`o da nikad nisu ni postojali.

 

Šta ćeš lijepo pamtiti, a šta bih zaboravio loše nešto što si doživio otkad si u ovom poslu? 

 

– Pamtit ću zadovoljstvo i sreću ljudi koje usreći moja pjesma koji uživaju u onome što stvorim, najprije pjevači pa i njihova publika. Sve loše zaboravljam, tako je najbolje!

(lakopa.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.