x

Londonski klub na prodaju

Ko želi da kupi Chelsea? Roman Abramovič je odredio cijenu

Engleski mediji bruje o odluci ruskog tajkuna Romana Abramoviča o prodaji nogometnog kluba Chelsea.

Roman je od početka 2000-ih na čelu Chesleaja, ali kao da je došlo vrijeme za rastanak. Bogati Rus želi da proda klub, te je po pisanju Timesa odredio cijenu od dvije milijarde funti.


Navodno je angažovao i američki specijalističku investicionu banku koja je pomogla Manchester Cityju koji je u vlasništvu Abu Dhabija da proda 13 posto udjela kineskim investitorima 2015. godine.

Očekuje se da će Raine Gropu, angažovana specijalistička banka, tražiti kamate od investitora u Kini, SAD i na Bliskom istoku i pokušat će pronaći kupca za Abramovičev Chelsea.


Roman je imao probleme s vizama i ulaskom u Britaniju, zbog čega je propustio finale FA Cupa na Wembleyju prošle sezone.

"Nakon što je uložio stotine miliona u klub, bilo mu je teško prihvatiti da bude persona non grata. Njegova odluka je da zaustavi izgradnju novog stadiona za koji je bio spreman da plati 500 miliona funti", navodi se u tekstu Timesa.


Britanski milijarder Jim Ratcliffe bio je zainteresovan za kupovinu Chelseaja, a nije isključeno da on i sada krene u kupovinu londonske momčadi.

U Chelseaju prije meča s Newcastleom ne žele da se zamaraju tim pričama, demantuju da Abramovič prodaje klub, a koliko u svemu ima istine saznat ćemo uskoro.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.