x

srce da pukne

Kobnog jutra sin me je grlio i ljubio kao nikada prije: Dječak (12) stradao u Dunavu u Novom Sadu, njegov samohrani otac sve gledao!

Dječak J. M. (12) iz Gospođinaca, koji je u subotu nastradao tokom kupanja u Dunavu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, najvjerovatnije je udario glavom o kamen u vodi poslije skoka.

Da tragedija bude veća, sve se dogodilo pred očima dječakovog samohranog oca, koji je izvukao sina iz rijeke i pokušao da mu pomogne, ali dječaku, nažalost, nije bilo spasa. Prema riječima izvora, otac je u subotu oko podne sa svojim sinovima otišao na Dunav u Novom Sadu, na splav kod svog kolege.

- Dok su dvojica tata nešto majstorisali, sin vlasnika splava i dječaci iz Gospođinaca su se kupali u rijeci - započinje da priča, ne prestajući da plače, jedna od rođaka ove porodice.


Kako dalje kaže, u jednom momentu djeca su počela strašno da vrište.

- Otac J. M. je odmah skočio u vodu i izvukao prvo mlađeg sina. Odmah se okrenuo da izvuče i starijeg J. M. Vidio je da dijete ima modricu na glavi. Izvukao je i njega na obalu, ali bio je bez svijesti. Njegov kolega, sa kojim je radio, pokušao je da osvijesti dijete, davao mu vještačko disanje i masirao srce, ali nije uspijevao. Pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Oni su takođe pokušali reanimaciju i odvezli su dječaka u bolnicu - priča sagovornica.


Nažalost, mališanu nije bilo spasa, preminuo je odmah po prijemu u bolnicu i pored svih mogućih napora ljekara da mu spasu život.

- Tačan uzrok smrti će se znati poslije obdukcije, a kako se pretpostavlja, nesrećni dječak je skokom u vodu udario glavom da li u kamen ili čamac, za sada nije poznato. Udarac je bio koban, on je praktično umro ocu na rukama kada ga je izvuko iz rijeke - objašnjava sagovornik Kurira.


U domu dječaka su odzvanjali plač i lelek. Dječakov deda Rade plače i samo ponavlja: "A joj, šta sam dočekao". Stric koji je neoženjen i nema svoju djecu, posebno je bio vezan za J. M. I on ne prestaje da plače i prepričava doživljaje koje su njih dvojica imali sve do prekjuče. Kuća je stalno puna ljudi, dolaze prijatelji i komšije da izjave saučešće. Svi su u šoku i ne mogu da vjeruju da je to istina.

- Otac je pognute glave, plače i ponavlja: "Zašto, zašto?", i priča kako ga je sin tog jutra ljubio i grlio kao nikad do sada. Dejan je inače samohrani otac, jer su poslije razvoda dječaci ostali da žive sa njim - kaže sagovornica.


Otac je, po riječima komšija, prijatelja i rođaka, uživao sa svojom djecom i maksimalno im se posvetio. Živio je sa svojim sinovima sam u kući, dok su deda i stric živjeli u drugoj kući u istoj ulici.

Mještani Gospođinaca zatečeni su ovom nezapamćenom tragedijom.

- Svi su u suzama, u prodavnici, na ulici, samo vidiš uplakana lica. Niko ne može da prihvati da više nema malog J. i njegovog osmijeha. To dijete se stalno smijalo - kaže jedan mještanin Gospođinaca.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.