x

Unesite promjene

Koja bob frizura najbolje pristaje vašem licu

Ukoliko u svoj izgled želite unijeti nešto novo, s bob frizurom nećete pogriješiti. Bob može biti ravan, stepenast, duži ili kraći.

Bob frizure pašu na svaku boju kose i odlično će izgledati ako nosite balayage ili ako imate pramenove. Kad prvo pomislite na bob frizuru vjerojatno vam na pamet pada onaj ravno rezani bob tačno ispod ušiju. Trend bob frizure zadnjih par godina još uvijek nije izašao iz mode što znači da postoje brojne nove mogućnosti ove polu kratke kose.

Odgovor na pitanja je li za vas bolja opcija kratka bob frizura, stepenasta bob frizura ili bob frizura s pramenovima dat će vam vaš oblik lica. Evo o čemu se radi.

Najbolji oblik lica za bob frizuru

Vjerujemo da svi mogu izgledati super s polu kratkom kosom, ali na temelju oblika lica ćete puno bolje otkriti šta vam stoji. Tako primjerice za osobe s četvrtastim oblikom lica nisu bob frizure s oštrim crtama i slično.

Ovo su neka općenita pravila:

Slojevita bob frizura će i tankoj kosi dati volumen

· Asimetrični bob će odlično odgovarati na gustu kosu

· Kod visokog čela će najbolje izgledati bob frizure sa šiškama

· Razbarušeni bob najbolje izgleda na prirodno valovitoj kosi

· Bob frizure mogu se nositi sa svim bojama za kosu

· Kratku kosu treba održavati i u najčešćim slučajevima stilizirati svakog dana

1. Grublje crte lica

Osobama koje imaju čvrste crte lica i istaknutu čeljust, najbolje će pristajati kratki bob ispod uha s uvojcima. Ovi uvojci će kosi dati volumen čak i ako je inače tanka, a omekšat će i oštre crte lica. Možete napraviti i šiške pa ćete odmah skinuti par godina s lica.


2. Okruglo lice

Za osobe s okruglim licem najbolje će pristajati slojevita bob frizura. Osim što će dati volumen, malo će i izdužiti lice te dodati strukturu. Dužina boba kod okruglog lica ne bi trebala ići kraće od ključne kosti jer će tako virtualno učiniti da lice izgleda duže. Osobe s okruglastim licem imaju najviše sreće po pitanju bob frizura jer će im odgovarati gotovo svaka vrsta i dužina.

3. Kratak vrat

Bob frizure za kratak vrat bi trebale biti klasičnije. Tako će dobro odgovarati kratak i ravan bob. S bojama možete eksperimentirati dok će svjetlije davati puno veću pažnju na lice umjesto na vrat.

4. Izduženo lice

Bob frizura za izduženo lice može pomoći da se naglase crte lica i oči. Za ovakav oblik lica najbolje bi bilo odabrati bob koji završava na liniji brade jer će ta dužina proširiti donji dio lica i tako učiniti da lice izgleda kraće. Ujedno, bolja opcija za su valovite i postepene bob frizure od onih ravnih.


5. Srcoliko lice

Osobe sa srcolikim oblikom lica imaju sreće jer će im, kao i onima s okruglastim licem, odgovarati gotovo sve vrste bob frizure. Kod ovakvog oblika lica bilo bi dobro da je bob malo duži, barem ispod brade, ali i da je razdjeljak na stranu, a ne na sredini jer će to dodatno istaknuti ljepotu lica. Valoviti i lepršavi bob će pomladiti svako lice.

Bob frizure za gustu kosu

Neovisno o tome imate li gustu i ravnu ili valovitu kosu, kod bob frizura trebate biti oprezni. Preporučuje se da birate malo duže bob frizure umjesto onih odmah ispod uha. Gusta kosa i kratak bob izazvat će efekt gljive i neće izgledati uredno. Ako se radi o malo dužem bobu, negdje do polovice vrata, vaša bujna kosa još će više doći do izražaja.

Također, se savjetuje da bob ili druga kratka frizura za gustu kosu bude ošišana postepeno jer se puno brže petlja i raščupa.

Jedinstvene bob frizure

Ako želite napraviti potpunu promjenu i imati jedinstvenu bob frizuru, poigrajte se s bojama. Neka dužina i vrsta rezova bude prilagođena vašem obliku lica, a boju birajte po ukusu i onome što vam odgovara na ton lica.

Bob frizura može biti u svim bojama pa osim što možete eksperimentirati u svim tonovima plave, srebrne, smeđe i crne, dodavanje crvene, ljubičaste, zelene pa čak i tirkizne vašu će frizuru učiti zamjetnom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.