x

Koja nijansa nude ruža odgovara tačno vašem tenu?

Nude ili oni u boji kože, uz crvene, spadaju u klasike kada su nijanse ruževa u pitanju. Mnogo žena se često odlučuje za nude nijansu zbog njene praktičnosti i prilagodljivosti različitim situacijama. Ipak, nude ruževi u sebi kriju i jednu veliku zamku. Ako pogrešno odaberete nijansu nude ruža možete stvoriti kontraefekt od onoga koji ste priželjkivalia te stvoriti utisak ispijenog i bolesnog izgleda lica.

Kako biste to spriječilu, donosimo vam mali vodič o tome koju nijansu nude ruža odabrati prema nijansi vaše kože.

TAMNIJI TEN

Osobama tamnijeg tena idealno pristaje boja karamele pa će tako ruževi u ovoj nijansi posebno laskati vašem licu ako pripadate ovoj grupi. Takođe, smeđe šljive možda ne zvuče kao ukusan zalogaj, ali ova boja ruža će dodati lijep kontrast vašem licu i naglasiti usnice.

SREDNJI TEN

Ako je vaša koža srednje tamna važno je da se u odabiru nijanse ruža zadržite na toploj strani. Idealan su odabir kremasti ruževi boje breskve ili oni žućkastih tonova. Oni će vašim usnama dati dovoljno boje bez stvaranja bijednog ili bolesnog izgleda.

SVIJETLI TEN

Žene svijetlog tena ne mogu pogriješiti ako se odluče za ružičaste nijanse. Samo se pobrinite da boja nije previše svijetla jer želite da ima dovoljno kontrasta s vašom kožom kako se ne bi činila ispranom.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.