x

Koji grad je najjeftiniji za kratko putovanje?

Glavni grad Egipta, bajkoviti Kairo, prema rezultatima istraživanja Last Minutea proglašen je najjeftinijom destinacijom za kratki boravak. Kao jedinice mjerenja uzeli su cijene hrane, pića, smještaja, prevoza karata za obližnje atrakcije i tura za oblizak.

Osim što turiste u Kairo privlače niske cijene, često biraju tu destinaciju zbog bogatog sadržaja koje nudi, kao i istorijskih i prirodnih ljepota poput priamida u Gizi, tržnice Khan Al Khalili, grada Luksora, ali i novi aerodrom otvoren pored piramida koji olakšava dolazak u zemlju.

Tako se Egipat vratio na turističke karte kao jedna od najbrže rastućih destinacija na svijetu, a rast broja turista povećao se za čak 55 posto u 2017. godini. Očekuje se još veći porat posjećenosti nakon skorašnjeg otvaranja Velikog egipatskog muzeja, piše Last Minute, prenosi Index.hr.

Nakon Kaira, na listi najjeftinijih gradova za kratki boravak našli su se još i Meksiko Siti, Antalija, Buenos Ajres i Mumbaj. Kada je riječ o gradu u kojem ćete potrošiti najviše novca, to je američki Las Vegas gdje turista prosječno potroši 25 evra po satu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.