x

Trošilo se na sve strane

Koji klub je potrošio najviše, a koji zaradio najviše u dosadašnjem dijelu prelaznog roka?

Iako do kraja prelaznog roka u ligama petice ostaje još nešto manje od mjesec dana, klubovi su već do sada potrošili ogromne količine novca.

Naravno, puno više novca se potroši u prvom dijelu prelaznog roka obzirom da ekipe žele da njihova igračka pojačanja budu s njima od početka priprema, ali nerijetko viđamo da se i u posljednjim danima ili čak satima prelaznog roka dogovore neki veliki transferi.

Ekipe poput Real Madrida ili Barcelone ostvaruju veliki broj transfera gotovo svakog ljeta, ali ove godine su nas pomalo iznenadile ekipe poput PSG-a ili Manchester Cityja koje su vrlo malo trošile.

Treba reći da je na prvom mjestu po potrošnji naravno Real Madrid koji je do sada na pojačanja dao vrtoglavnih 303 miliona eura, dok je odmah iza njega Barca sa oko 50 miliona eura manje. Dalje slijede Atletico Madrid, Juventus, Aston Villa, Borussia Dortmund, Arsenal...

Ako gledamo po ligama, najviše su potrošili klubovi iz La Lige, a za to su naravno najveći 'krivci' Real, Barca i Atletico koji su sami potrošili oko 800 miliona eura.

Kada je riječ o izlaznim transferima, najviše je prodajom igrača zaradio Atletico Madrid, čak 311 miliona eura. Slijedi Lille sa 150, a potom i Barcelona sa 146. Mngo novca su zaradili i Juventus, Hoffenheim, Real Madrid, Lyon i Eintracht Frankfurt. Ti klubovi spadaju u red onih koji su 'inkasirali' preko 100 miliona eura.

Naravno, kao što smo to već i rekli, do kraja prelaznog roka je još gotovo mjesec dana, tako da se ovi redosljedi gotovo u potpunosti mogu promijeniti. Real bi mogao kupiti još Pogbu, Barca možda vratiti Neymara, Roma dovesti Higuaina i prodati Džeku, Eintracht prodati Rebića, Bayern Minhen dovesti Sanea, Manchester United Dybalu, Inter Lukakua itd. To su otprilike najčešće transfer špekulacije koje slušamo posljednjih dana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.