x

Kokoškov napustio Fenerbahče i preselio Dončiću

Igor Kokoškov nakon samo godinu dana napustio je turski Fenerbahče i vratio se u NBA ligu.

Kao što smo najavili nedavno, došlo je do PROMJENE na klupi turskog giganta.

Turbulentno razdoblje na klupi Fenerbahčea okončao je Igor Kokoškov nakon sam jedne sezone od trogodišnjeg ugovora kojeg je potpisao prošlog ljeta.


Baš u to vrijeme Fener je krenuo u financijsku rekonstrukciju, značajno je smanjen budžet, a samim time i mogućnosti dovođenja kvalitetnih pojačanja. Nedostatak takvih igrača vidio se tijekom sezone koja je bila jedna od najlošijih u posljednjih nekoliko godina.

Kokoškov je u međuvremenu dobio ponudu Dallas Mavericksa da postane pomoćni trener u novom stožeru koji je formirao isto tako novi šef Jason Kidd. Namjera čelnika Mavsa je jasna, okružiti najveću zvijezdu kluba Luku Dončića ljudima s kojima je u dobrim odnosima i tako ga zadržati dugoročno.


Srpski trener bio je izbornik slovenske reprezentacije koja je 2017. godine osvojila Eurobasket, a koju su predvodili Goran Dragić i tada 17-godišnji Luka Dončić.

Kokoškov donosi golemo iskustvo iz NBA lige, 19 godina proveo je kao asistent u nekoliko klubova, a bilježi i angažman glavnog trenera u Phoenix Sunsima.

Trenutno nije poznato tko će biti novi trener Fenerbahčea.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.