x

Koliko će koštati trkaća verzija Lade Veste

Direktor odjela Lada Sport, Vladislav Nezvankin otkrio je cijenu sportske verzije vozila Lada Vesta R1, namijenjenog za automobilske trke.

Lada Vesta s oznakom R1 sportska je modifikacija modela namijenjena je za profesionalna natjecanja. Vozilo je opremljeno motorom zapremnine 1,6 litara s 16 ventila, čija je snaga s osnovnih 106 KS povećana na 175 KS.

U odnosu na Vesta Sport postoje razlike, sportski mijenjač, čvršće opruge, bezbjednosni kavez, plinski amortizeri. U unutrašnjosti se nalazi sportski upravljač, homologirano sjedište vozača s specijalnim nosačima i sigurnosnim pojasem. Trkaća verzija opremljena je i automatskim sistemom za gašenje požara.

Cijena takvog automobila kako se navodi na stranici lada.online iznosi oko dva miliona rubalja (oko 52.600 KM). Inače, najskuplja Lada Vesta Sport košta oko milion rubalja (oko 26.000 KM).

Trkaću verziju može kupiti svako. Ne samo profesionalni vozači, nego i obični, kako je Nezvankin potvrdio mogu naručiti auto u pretprodaji. Lada Vesta R1 se može voziti kako na trkaćoj stazi, tako i na javnim saobraćajnicama.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.