x

Koliko puta “izgubimo glavu” zbog ljubavi?

Samo jednom u životu “izgubimo” glavu zbog nekog. Ili se to, ipak, desi još jednom? Triput? Koliko puta se zaista zaljubimo? Neka istraživanja pokazuju da smo samo jednom stvarno “ludi” od emocija, mada ima i onih koji nas “tješe” da je moguće da se to ponovi četiri puta.

Anketa koju je kompanija Siemens sprovela na uzorku od 2.000 ispitanika pokazala je da većina ljudi “oslijepi” zbog ljubavi dvaput u životu, dok se u svim ostalim vezama ponaša racionalno i osjeća neispunjeno.


Svaki sedmi učesnik ankete priznao je da osoba s kojom je trenutno u vezi nije ljubav njegovog života. Da mnogi od njih ne odustaju od potrage za srodnom dušom iako su u vezi ili čak braku, dokaz je potvrdan odgovor 17 odsto ispitanika.


“Rezultati studije su zapravo pokazali da je veoma teško pronaći pravu osobu”, kaže Claire Jarvis, direktorica komunikacija u kompaniji Siemens.


Startna predrasuda je bila da se žene u prosjeku češće zaljubljuju od muškaraca, ali istraživanje je pokazalo da oba pola samo dva puta u životu dožive pravu ljubav. Zabrinjavajuće je to što su mnogi izjavili da su trenutno u vezi ili braku sa nekim ko im je samo zanimljiv, nazivajući ga “kompromisom”.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.