x

italija

Komo: Savršena destinacija za relaksaciju i odmor

Ulice stvorene za lutanje, opušten način života i neopisivo lijepi pejzaži samo su neki od razloga da se odlučite za ovu državu.

Nije novost da je Italija savršena destinacija za odmor i uživanje. Ulice stvorene za lutanje, opušten način života i neopisivo lijepi pejzaži samo su neki od razloga da se odlučite za ovu državu. Iako relativno male površine, nudi brojne gradove i manja mjesta za posjetiti.

Sa obzirom na to da je rijetko ko uspio posjetiti zaista sve, postavlja se pitanje prioriteta. Grad Komo mogao bi biti jedno od prvih odredišta na vašoj listi, nalazi se četrdesetak kilometara od Milana i nalazi se na južnoj strani istoimenog jezera, koje se nalazi u podnožju prekrasnih planina. Takvo okruženje jamči pravi doživljaj odmora, s prekrasnim pogledom na prirodu gdje god pogledate.


Nije veliko iznenađenje ako kažemo da je ljeto najpopularnije godišnje doba za posjet ovom gradu. Restorani su puni ljudi, ulice se igraju i grad živi punim plućima. Međutim, za sve one koji dolaze na odmor i traže mirnije dane, idealno vrijeme mogla bi biti jesen.

Čak i tada se temperature kreću oko ugodnih 20 stepeni, ulice su prohodne, a cijene niže nego u sezoni. Imajte na umu da manji italijanski gradovi, koji se velikim dijelom finansiraju iz turizma, mogu biti prilično prazni tokom sedmice. Možda vam se čini da šetate napuštenim gradom, jer većina restorana i trgovina ne otvara sve do večeri. S dolaskom petka situacija se drastično mijenja i sve počinje funkcionirati. To obično znači i da prestanete imati sve te šarmantne ulice samo za sebe, barem do kraja vikenda.


Ako ste fascinirani krajolicima, ne smijete propustiti žičaru Como-Brunate. Za nešto manje od 6 eura dobit ćete povratnu kartu i pogled na cijeli grad. Ako ste raspoloženi za rekreaciju, možete prošetati 2,5 km u smjeru svjetionika i promatrati prekrasne prizore koji vas okružuju na svakom koraku.

Osim izleta u već spomenute okolne gradove kao što je Belađio, turisti često odlaze i brodom da posjete Vilu del Balbanielo, jednu od lokacija filma "Casino Royale". Možete krenuti u turistički obilazak, ali i uživati ​​u ljepoti arhitekture i prirode koja okružuje ovu rezidenciju.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.