x

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan jedini dobitnik prestižnog priznanja Top Employers u BiH!

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan, koja je od 2008. godine vlasnik kompanije Marbo d.o.o po prvi put je dobitnik prestižnog priznanja „Top Employers" za poslovanje u Bosni i Hercegovini. Priznanje dodjeljuje istoimeni internacionalni nezavisni institut sa sjedištem u Holandiji/Nizozemskoj, globalno certifirajući poslodavce koji su ostvarili najviše HR standarde. Kompanija Marbo d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine posjeduje fabriku smještenu u Laktašima kod Banja Luke, kao i prodajnu i distributivnu mrežu koja pokriva tržište cijele Bosne i Hercegovine.

Postupak certifikacije je dugotrajan proces istraživanja koji obuhvata internacionalnu Top Employer anketu najboljih HR praksi, kao i reviziju procesa vezanih za ljude od strane Grant Thorton Instituta, nezavisne revizorske kuće. Ovo je važno priznanje kojim Institut Top Employer nagrađuje samo one kompanije koje rade dobro u odnosu na širok spektar pokazatelja, ocjenjujući procese i prakse u vezi sa: razvojem talenata i zaposlenih; planiranjem karijera zaposlenih; zapošljavanjem; učenjem i razvojem; upravljanjem učinkom; liderstvom; upravljanjem razvojem karijera i uspjeha; platama i nagrađivanjem, kao i korporativnom kulturom.

Tokom prethodne godine kompanija PepsiCo Srbija sprovela je PepsiCo globalno istraživanje o zadovoljstvu zaposlenih (Organizational Health Survey), koje je značajno doprinijelo da kompanija osvoji prizananje Top Employer 2018.

“Veliko nam je zadovoljstvo što po prvi put osvajamo ovako prestižno priznaje za poslovanje u Bosni i Hercegovini. Također, neizmjerno smo ponosni i što smo jedina kompanija na ovom tržištu koja je prošla ovu složenu certifikaciju. Ono je odraz našeg kontinuiranog rada i nastojanja da našim zaposlenima u fabrici u Laktašima, ali i kolegama na terenu pružimo najbolje moguće uslove za rad, nastojanja da privučemo, razvijamo i zadržimo talentovane ljude, kao i da ostanemo posvećeni bezbjednom i inkluzivnom radnom okruženju“ istakla je Bojana Vasiljević, Menadžer za ljudske resurse kompanije PepsiCo na području Zapadnog Balkana, Mađarske i jugoistočne Evrope.

Kompanija PepsiCo, kako u globalnim okvirima, tako i lokalno, posvećena je ispunjavanju vizije „Poslovanja sa svrhom“ („Performance with Purpose“), a koje podrazumjeva održivost ljudi, održivost talenata i održivost životne sredine.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.