x

Komšije iz elitnog dijela Beograda otkrile Darine tajne: Kupuje paštetu i hljeb, a evo zašto su svi bijesni na nju!

Pjevačica Dara Bubamara pored doma koji posjeduje u Novom Sadu, riješila je da kupi nekretninu i u prijestonici, i to u elitnom dijelu u kojem su locirane brojne ambasade, vile i domovi intelektualaca.

Susjedi folkerke, mahom ozbiljni ljudi, nisu bili raspoloženi da govore o Dari i u medijima se nađu tim povodom, a na pomen njenog imena bi se učtivo zahvalili i produžili svojim putem. Stariji gospodin kojeg smo zatekli kako šeta psa pokazao nam je rukom na Darinu zgradu i ispričao da se neko vrijeme među narodom govorka da se ona baš tu doselila, ali da je rijetko viđa, te isto tako rijetko i priča o njoj sa susjedima.

"Viđam je samo kad projuri kolima, ništa drugo ne znam. Čuo sam da se doselila, ali vjerujte da o njoj ni sa kim od komšija nisam komentarisao. Nije nam tema. Zaista ne pratim njen rad, znam ko je Dara Bubamara i da je prisutna na javnoj sceni, ali nikakve dodatne pojedinosti o njoj ne znam i tako će ostati.


S druge strane, nasmijana komšinica Violeta čiji stan je preko puta folkerkine zgrade kaže da sa Darom neće ispijati kafe, ali da nema problem da joj se javi.

"Daru vidim sa terase kad se parkira. Ne dolazi često, mada ni ja ne zagledam nešto. Šta znam, raspoložena je, smije se uvijek, javi se kad me vidi. Nemamo odnos da pijemo kafu niti bilo šta slično. Ne komuniciramo, samo tako, u prolazu", kaže ona, ali kao i ostali nije bila raspoložena za fotografisanje.

U vili u blizini folkerkinog doma stanuju ruske diplomate, a gospođa koju smo zatekli dok je izlazila iz kuće nam je otkrila da je upućena ko je Dara i da zna da živi blizu, ali da njen rad zapravo nije u sferi njenog interesovanja. Ljubazno nam se zahvalila, a poput njenih komšija, o Bubamari nije željela da komentariše. Djeluje da stanovnici ovog izdvojenog naselja nisu oduševljeni što im se u komšiluk doselila pjevačica poznata po skandaloznim izjavama i ponašanju, te djeluje da Dara ovdje neće steći prijatelje.


U prodavnici koja se nalazi u njenoj ulici kažu da folkerka nekad svrati, i to po paštetu i hljeb.

"Ne svrati često, a kad dođe pazari neke uobičajene stvari. Cigarete, paštetu, hljeb. Nekad je to onaj rezani hljeb, a nekad običan. Pita radnice za pomoć gdje se šta nalazi, kratko se zadržava. Umije i da ostavi kusur", priča nam radnica.

Nadomak Darine zgrade se nalazi vulkanizerska radnja, a majstori kroz osmijeh pričaju da Dari nisu potrebne njihove usluge, te da vjeruju da kod njih neće svraćati.

"Znam da ona živi u ulici, vidio sam je dok je vozila automobil. Ne svraća kod nas jer vozi novo vozilo, sigurno je još pod garancijom", poručili su.

Susjedi kažu i to da je Dara najčešće sama u stanu, te da njenog sina skoro da nisu ni vidjeli. Oni smatraju da joj je ovo utočište kada zbog posla mora da je u prijestonici.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.