x

Komšije tužile vozača BMW zbog bahate vožnje

Vozači BMW-a ponekad nisu u "ljubavi" s komšilukom, a ovaj kojem je riječ je kažnjen s gotovo 6.000 dolara.

Nedavno se jedan vlasnik BMW-a našao na sudu u Kaliforniji, tužen od strane dvojica komšija zato što im je onemogućio "uživanje u tišini doma".

Navodno, glasan izduv i bahata vožnja, natjerali su ih da traže odštetu od preko 10.000 dolara. Sud je presudio u njihovu korist, ali nisu dobili baš toliku sumu koliku su potraživali.

Tire Meets Road je objavio da je parnica Brajana Hilmana, vlasnika BMW-a, koštala ukupno 5.914,74 dolara. U izvještaju se također kaže je Hilmanova majka bila umiješana u slučaj, jer je ona vlasnica kuće u kojoj on živi. Kazna je iznosila 5.000 dolara, a 500 dolara su dobile komšije, dok se ostatak odnosio na na sudske i ostale troškove.


Što se žalbi komšija tiče, oni su tvrdili da je riječ o pet godina glasnog, bahatog ponašanja za volanom. U članku Tire Meets Roada se također spominju verbalni napadi i prijetnje, a komšije su pokušale više puta da riješe stvar prije nego što je sve otišlo na sud.

Čini se da Hilman posjeduje najmanje tri BMW-a, uključujući E39 serije 5, E46 serije 3 i E36 serije 3 (dobar ukus, nema šta). Nije jasno da li je samo jedno vozilo ili više njih "krivo" za "auspuh simfoniju", ali Hilman je volio da driftuje kroz plato na kraju ulice.


Moguće je da je video snimak doprinjeo presudi, jer je diskusija trajala samo 20 minuta. U izvještaju i Hilmanovom "tvitu", stoji da je sve već izmireno.

Očigledno je da je bilo dovoljno dokaza protiv Hilmana, ali generalno ne treba istrčavati sa "stavovima".

U suštini, nema ništa loše u modifikovanju automobila po ličnim preferencama, ali za vrstu uživanja koje je praktikovao Hilman postoji mjesto i vrijeme, a to nije ulica.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.