x

sjajan koncert

Koncertom grupe Divlje jagode završena manifestacija Novogradski dani! (Galerija)

Divlje jagode su sinoć održale koncert ispred sportske dvorane “Dobrinja” okviru 24. izdanja manifestacije Novogradski dani.

Kroz historiju Divljih jagoda prošla je plejada odličnih muzičara i svi su na svoj način ostavili trag i pridonijeli različitošću zvuka Divljih jagoda, s finalnim pečatom Zeleta Lipovače.

Publika je uživala u izvedbi pjesama “Dobrodošla ljubavi”, “Metalni radnici”, “Motori”…


Sa 12 studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.


Inače, manifestacija Novogradski dani bila je podijeljena u tri dijela, kulturni i sportski program, te program obilježavanja značajnih događaja i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. -1995., obzirom da je u junu najviše događaja koji se vežu za odbranu općine Novi Grad i grada Sarajeva od agresije.


Manifestacija je počela 1. juna otvaranjem izložbe “Sarajevska razglednica” Mersada Berbera, emitovan je film “Ahatovići – Tajna autobusa smrti” Avde Huseinovića, iz oblasti sporta pripremljene su čak 23 manifestacije koje obuhvataju različita takmičenja iz šaha, boksa, atletike, odbojke itd.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Tea Senić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.