x

festival piva okupio 10 izlagača

Koncertom grupe Partibrejkers na Palama počeli "Dani u Istočnom Sarajevu"! (Galerija)

Festivalom zanatskog piva i rokenrola, kao i koncertom grupe "Partibrejkers" na Palama je počelo obilježavanje manifestacije "Dani u Istočnom Sarajevu", u čast Dana grada i krsne slave - Svetog Petra Sarajevskog.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što slavske svečanosti počinju upravo sa Pala, kao centralne, najmnogoljudnije opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, slavske svečanosti počele su rokenrolom, a biće završene narodom muzikom, uz koncert Rade Manojlović i Milana Topalovića Topalka.

On je dodao da je koncert organizovan uz pomoć opštine Pale i Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.


Organizator festivala je Udruženje građana za promociju rokenrola i zanatskog pivarstva "Birokrata" Pale, a njihov predsjednik Igor Marković rekao je novinarima da nastupa 10 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske, a prisutni su mogli da isprobaju 30 vrsta piva.

Marković kaže da su se oni predstavili sa šest vrsta piva, raznih stilova - od pšeničnog do američkog crvenog piva, te da je cilj Festivala promocija rokenrola kao muzičkog pravca, ali i kraft pivarstva.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim građanima Istočnog Sarajeva slavu, te izrazio zadovoljstvo što su sugrađani mogli da uživaju u koncertu "Partibrejkersa".

Izlagač Bojan Pab iz Hrvatske, koji predstavlja "Bejkers" kraft pivaru, rekao je da su se predstavili sa dva stila piva.


"Kada je riječ o kolegama koje predstavljaju svoje pivo, razlike su suptilne i sve zavisi od recepture, vode, tehnike i opreme koje pivar posjeduje", rekao je Pab.

Član Zanatske pivare "Raft" iz Foče Slobodan Janković izrazio je zadovoljstvo što je Festival organizovan i što ima priliku da promoviše zanatsko pivarstvo.


"Ovo je sjajna prilika da se družimo i upoznamo širu javnost sa različitim stilovima zanatskog piva. Posjetioci su kod nas mogli da oprobaju pivo sa aromom hmelja, tamno sa izraženim aromama karamele i čokolade", istakao je Janković.


Manifestacija "Dani u Istočnom Sarajevu" trajaće do 18. septembra u Istočnom Novom Sarajevu, Palama, Sokocu i na Jahorini.

Za d anas u 18.00 časova planirana je izložba ratnih fotografija "Između sjećanja, stradanja i slobode", autora Rajka Paštara, u holu zgrade Gradske uprave. 

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Tea Senić
izvor: Srna

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.