x

Kontraverzni sarajevski estradni menadžer Mario Softa i ovaj put bez dlake na jeziku o situaciji na BiH estradi i stanju u glavnom gradu BiH i privatnom životu!

Estradni menadžer Mario Softa prije godinu dana napisao je kontroverzni tekst za pjesmu “Džukele”. U svojoj pjesmi spominje “papke i kockaste glave” buneći se na, kako on kaže, lavinu pridošlica. Pročitajte šta je rekao o trenutnoj situaciji na BiH sceni, o Sarajevu, o pozivu za učešće u rijalitiju Zadruga i mnogo toga.

KAKVA JE TRENUTNA SITUACIJA NA BIH SCENI

 

Ista kao u politici i sportu, užasna, nikad gora, imamo 5 zvijezda koji čuvaju svoju poziciju, uzimaju milione, dok ostalih 25 pjevača kupe mrvice i hodaju kao mušice bez glave,  a pola njih ne živi u glavnom gradu BiH nego po svojim selima i ruralnim mjestima širom BiH i sav novac što zarade ulažu u malu privredu, otvaraju farme kokoša  i   krava a 2 pjevača su čak po štalama stavili klimu i  plazme i LCD  zato što su prve se* odnose imali sa životinjama i to ih i dan danas uzbuđuje, jer kad dođu na tv u studio na snimanje smrde na 3 vrste znoja a žele da prave velike karijere i budu zvijezde a Sarajevo mrze iz dna duše, jer se boje tramvaja i liftova u zgradama i urbanog načina života, a ja lično svima ko se bavi estradom u BiH a ne živi u Sarajevu želim sve najgore u životu,  i mi jednostavno iz godine u godinu tonemo u dubiozu, Beograd nam je sve uzeo pjevače što imalo vrijede i postali smo njihovi kmetovi, tv stanice užasne bez profesionalnih urednika, urednice liče na tranvestite a produkcija na nivou 90-tih godina, glavni grad BiH Sarajevo od pola miliona stanovnika sveden je na 1. Hangar Diskoteku, 1 Club, i jedan Restoran i to vam sve govori gdje živimo a jedna Budva od 15 hiljada stanovnika ima 5 vrhunskih diskoteka svjetskog nivoa.

 

KO SU DANAS TVOJE KOLEGE ESTRADNI MENADŽERI

 

Ološ zadnji se predstavlja i radi kao samozvani menadžer, ima tu dobrih i časnih menadžera  koji nisu moji prijatelji i sa kojima se nedružim ali  ja poštujem i cijenim rad moga prijatelja iz  regiona tj. Beograda  Boška Jankovića koji ima veliki ugled i nivo a iz BiH moga Sarajliju Nedima Srnju  a ovi ostali za mene su klasični indijanci, bez firme i licence, koji su do jučer bili mesari, konobari, piljari, rudari, automehaničari i vodoinstalateri a  primjer su dvojica menadžera koji žive u Sarajevu  a rođeni u štalama u planinama na jugu Srbije odrasli u pećini i imaju životinjske manire ponašanja i do 20 godine nosali radne kombinezone i gumene čizme, zato sad hodaju usred decembra u kratkim ulojenim i smrdljivim majicama, neobrijani, nose torbice preko ramena kao revizori u tramvaju  i opasno smrde na 3 vrste znoja, a za to su krivi ovi provincijalsko papanski jutube pjevači sa planina koji su rođeni u štalama i koji su od njih napravili menadžerima da bi liječili svoje papansko provincijalske komplexe a uz to su zaposlili svu svoju porodicu da im tako ostane što vise novca, jer tata mu je vozač, brat mu vodi bend, žena mu je menadžer a mama mu radi stailing i onda se pitamo zašto nam je sve nakaradno, i to su nepismene osobe koje nikad nisu imali pečat u pasošu, i služe im za razvozanje djece u školu, žena kod frizerki, kupovinu namirnica i pranje automobila a prave časne i istinske menadžere zamijenili su ih samoproglašeni propali kriminalci, koji pjevačima bez karaktera morala i principa govore šta će da rade i upravljaju njihovim deceniskim  karijerama kako oni žele , jer većina samozvanih menadžera vodi poslove i karijere od pjevača iz kafića a 80% njih ne zna gdje šalje svoje pjevače i u kakve diskoteke širom Evrope a traže po 10-ine hiljada eura za pjevače za koje bi vam se želudac okrenuo.

 

KAKAV JE SAD SARAJEVO GRAD SA VAŠE PERSPEKTIVE I IMA LI KULTURNIH DEŠAVANJA U NJEMU

 

Da se razumijemo ja sam starosjedilac i rođeni Sarajlija i volim taj grad najviše na svijetu, jer da nije tako ne bih živio u njemu  ali od kulturnih dešavanja imamo za 12 mjeseci 4 manifestacije a to su 1. Sarajevo film festival 2. Nova godina , 3. koncert nekog beogradskog pjevača u Zetri i 4. koncert nekog zagrebačkog pjevača u Skenderijii, to su vam sva dešavanja u glavnom gradu BiH od pola miliona stanovnika za godinu dana, a nadovezaću se na citat predsjednika Republike Srpske Miilorada Dodika kad kaže da je Sarajevo Teheran, a ja mu odgovaram, hvala vam gospodine Dodik na komplimentu, jer da je Teheran, Mario Softa bi bio najsretniji čovjek u Sarajevu jer je Teheran civilizacijska metropola i grad sa velikim kulturnim dešavanjima a ja ne bih morao da tezgarim sa pjevačima po  Hrvatskoj i donosim novac u Sarajevo da bih živio nego bih radio u svom rodnom gradu kao prije 10 godina kad je bilo 10 diskoteka, nažalost Sarajevo glavni grad BiH pretvorio se u KABUL, gdje imate više si*a i nargila barova nego u Istanbulu po broju stanovnika a taj otrov sa kojim se truje omladina i naša djeca puše i truju se od toga možemo da zahvalimo ljudima na vlasti koji  vode Sarajevo, jer su oni napravili Kabul od Sarajeva zato što nemaju viziju da vode glavni grad, a glavni likovi po tim nargila barovima su takozvani krimosi sa kockasto telećim glavama u koji jos žive u 90-im godinama i nosaju trenerke a idol im Aleksandar Knežević Knele.

 

DANAS  JE GODIŠNJICA  TVOJE PJESME DŽUKELE, KAKO JE PROŠLA PJESMA ZADNJIH GODINU DANA

 

Fenomenalno je prošla, kroz tekst moje pjesme se vidi da Sarajevo postaje najgori grad u Evropi,  ovaj mjesec je tačno godina dana kako sam je objavio, postala je himna svakom ološu koji se nakotio i u glavni grad donieo svoju nekulturu, i sad vlada sa njim bez osjećaja onog pravog Sarajevskog duha ljepote i šarma, humora i harizme gdje smo bili prepoznatljivi u Europi.

 

VELIKI SI PROTIVNIK TREBEVIĆKE ŽIČARE

 

Da, to je najveća propala investicija grada Sarajeva u 21. vijeku i ovih komunističko pe*erskih ministara i političara  koji ga sad vode i vladaju  njim a žive još u vrijeme olimpijade u 1984. godini, šta će nama propala Grasova investicija kad dobro znamo da je Gras u gubitku 300 miliona maraka,  nama u Sarajevu treba zdrava i moderna investicija,  koju svaki normalni rođeni Sarajlija zagovara a to je IGMANSKA ŽIČARA od Hrasnice do vrha Igmana.

 

GOSPODINE SOFTA DOBILI STE POZIV DA UČESTVUJETE U RIJALITI ZADRUGA

 

Tačno tako, dobio sam poziv u avgustu od čelnika Pinka da budem učesnik u tom rijalitiju , ali kulturno sam ih odbio, kao da sam znao da ulazi najveći ološ i ljudi na margini društva, i da sam ušao napravio bih najveću životnu grešku, i hvala Bogu što nema nikoga iz Sarajeva i BIH.

 

MARIO SOFTA VAŽITE ZA VELIKOG SARAJEVSKOG GOSPODINA SA DŽENTLMENSKIM MANIRIMA I U 46-OJ GODINI JOŠ UVIJEK SOLO I SAM,  KAD DA OČEKUJEMO DA STANETE NA LUDI KAMEN?

 

Tačno da nemam djevojku,  samo se*sualne veze i taj način života mi je dosadio, volio bih da nađem srodnu dušu, ali puno je danas klošarki koje glume neko ludilo ne vode računa o higijeni,  lažu, foliraju i petljaju, a ja to provalim u startu, onda se danas žene više drogiraju i piju alkohol od muškaraca i uzimaju razne narkotike, i šta treba kad je oženim da mi rodi Kvazimoda ili nekog malog Kiklopa, ja je izvedem na večeru a ona drži času za vino kao ručku od bicikla, naručim joj ribu i vino a ona traži ajvar uštipke i Coca Colu, valjda će i mene Bog pogledati i da me 2018. godine spoji sa damom kakva dolikuje mom profilu. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.