x

Korak do sna ili do dna: Kako je talentovani momak iz Brestača postao bahata zvijezda Beograda?

Kada se sa 17 godina pojavio u četvrtoj sezoni “Zvezde Granda” i raskošnim glasom zatresao prozore studija u Košutnjaku, svi su znali da je zvijezda rođena. Rođena 13. oktobra 1991. godine u Brestaču kod Pećinaca, a otkrivena dok još nije postao punoljetan.

Darko Lazić osnovnu školu završio je u Holandiji, gdje je živio više od osam godina, a onda je odlučio da izuči frizerski zanat i radi drugima “o glavi”, ali će se mnogo godine kasnije ispostaviti da će ponajviše raditi o svojoj.

Tih i povučen tokom takmičenja, Darko je vrlo šturo odgovarao na pitanja novinara i žirija. Publika ga je zavoljela kao finog i vaspitanog dečka koji dolazi iz porodičnog okruženja. Njegov talenat ni jednog trenutka nije bio upitan. Salve pohvala, aplauza i predviđanja blistave muzičke karijere stizale su sa svih strana, piše Blic.rs.


To se i ostvarilo 2009. godine kada je sa osvojenih 400.000 SMS glasova ostavio sve ostale učesnike daleko iza sebe i postao nova Zvezda Granda. Ubrzo je postao najtraženiji među uveliko afirmisanim pjevačima i skoro da nije bilo dana tokom nedjelje da nije nastupao. U dijaspori su ga obožavali, kitili novčanica pored već visoko plaćenog honorara za dolazak. Oženio se koleginicom Anom Sević sa kojom je dobio kćerku, i sve je djelovalo kao kraj bajke koja će tako trajati zauvijek. Ali...


Popularnost, moć, slava, novac ili nešto sasvim treće učinili su da talentovani momak iz Brestača postane bahata zvijezda, koja puni stupce novina po nekim drugim stvarima. Brza vožnja, neplaćene kazne, pucnjava, supocjeni motori i automobili postali su neodvojive riječi uz njegov ime. Naziv njegovog prvog singla “Korak do sna ili do dna” mogao bi ukratko opisati njegov život jer mnogi se pitaju da li bi Darko kao frizer iz Brestača ostao tih, miran i povučen da mu se nije desila muzička karijera.


Spisak kazni bezmalo kao i nastupa

Kako je “Blic” nedavno pisao neke od Darkovih prijava zbog prekršaja su zastarjele jer ga organi reda uglavnom nisu našli na adresi koju je prijavio u Brestaču. Postoji mogućnost da mu zbog brojnosti prekršaja i zato što je više puta napravio identično djelo, prekršajne prijave budu preinačene u krivičnu. A spisak uredno puni iz mjeseca u mjesec.

27. 11. 2013. Vozio automobil kojem je istekla registracija

19. 3. 2015. U Beogradu, van naseljenog mjesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom dijelu prijestonice

20. 4. 2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje

22. 5. 2015. Vozio pod zabranom

7. 7. 2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole

11. 8. 2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu

22. 11. 2016. U mjestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole.


U avgustu 2018. godine Darko je preživio pucnjavu koja se dogodila u naselju Umčari u Grockoj. U 22.45 časova u ulici 27. marta u Grockoj dva nepoznata lica su isprskali suzavac na Darka Lazića i njegovog vozača, Miljana Vraćevića. Jedno lice uperilo je pištolj u Miljana, koji je odgurnuo pištolj i tom prilikom su ispaljena dva projektila. Zbog povreda od suzavca Darko i Miljan preveženi su u VMA, a Darko je policiji sam prijavio šta se dogodilo. Motiv napada nikada nije otkriven.


A 23. oktobra 2018. godine doživio je tešku saobraćajku, kada je vozio pijan i bez vozačke dozvole, a tada je imao 1,39 promila alkohola u krvi. Bio je hospitalizovan, a ljekari su se borili za njegov život. Molitve porodice, rođaka, kolega i fanova danonoćno nisu prestajale. Svi su čekali da se probodi iz kome, a u mjesecima koji su uslijedili morao je da koristi kolica i štake. Više od mjesec dana proveo je u Zemunskoj bolnici, a zatim je krajem novembra te godine oporavak nastavio u banji u Mladenovcu, gdje je boravio sve do Božića. Imao je niz operacija, a u više navrata isticao je da se opametio, te da će savjete ljekara, kao i zakonske propise, shvatati ozbiljno. Darko je u bolničkoj postelji saznao da je njegova vjerenica Marina Gagić trudna i sve je djelovalo kao druga šansa za život bez trzavica. Međutim...


Pametan čovjek uči na tuđim greškama, Darko ni na svojim

Ubrzo nakon što se oporavio Darko je nastavio po starom. Fotografije sa alkoholom u ruci i kazne ubrzo su ponovo postali dio njegovog života. Snimci na društvenim mrežama zbog kojih su se mnogi pitali da li on vozi motor, auto i letjelicu podigli su pravu medijsku pompu. Čak i njegovi fanovi su pokušavali da mu “održe lekciju” ali se on prvadao da ne krši Zakon. Što se ubrzo ispostavilo kao netačno.

Krajem marta ove godine dok ja na snazi bio policijski čas Lazić je bio u automobilu, koji je u okolini Šapca zaustavila policija u večernjim satima. Folker i još dvije osobe koje su se sa njim nalazile u vozilu privedeni su kod sudije po hitnom postupku, a zatim im je izrečena kazna od po 80.000 dinara. Darko se nakon svega oglasio na društvenim mrežama, pa priznao da se automobilom kretao poslije 17 sati, kada na snagu stupa policijski čas, čime je prekršio zakon.


- Tačno je da sam okasnio malo policijski čas, okasnio sam 15-20 minuta zato što sam imao probleme sa kolima, a to da sam vozio – nisam, vozio je moj prijatelj... Ovo je prava istina. A platiću kaznu jer sam okasnio - poručio je Darko i tako plaćanjem kazne u vrijednosti od skoro dvije prosječne plate “riješio problem”.

Da ga ni “udaranje po džepu” neće opametiti ubrzo je bilo jasno kada je 29. aprila uhapšen u mjestu Subotište kod Brestača, jer je vozio bez vozačke dozvole, kažnjen je u sudu u Rumi novčanom kaznom od 200.000 dinara, a kako “Blic” saznaje on je sudiji za prekršaje rekao da je ovog puta morao da sjedne za volan. Prema našim informacijama, Lazić je tada rekao da od skora ima vozača, ali on ovog puta nije mogao da ga vozi. Takođe je dodao da je morao da sjedne za volan kako bi dijete odvezao kod ljekara.

- Darko Lazić je rekao da planira da uđe u proceduru polaganja vožnje, kao i da zna da do tada mora da izmiri sve saobraćajne kazne i da njihov broj nije mali - otkrio je naš izvor i dodao da je Lazić priznao je da je vozio bez vozačke dozvole i da je 14. marta ove godine bio isključen iz saobraćaja.

Darko i dalje ima raskošan glas, pozivi za nastupima ne prestaju da stižu, baš kao i oni za sud, samo što na ove druge skoro nikad ne odgovara.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.