x

Koronavirusom zaraženi uposlenici bolnice u Goraždu, slijedi testiranje ljekara i medicinskog osoblja!

U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa, a inficirana su dva uposlenika Kantonalne bolnice Goražde.

"Riječ je o rendgen tehničaru i rendgen inženjeru koji su imali kontakt sa posljednjom zaraženom pacijenticom koja je nakon prijema u Trijažni centar Kantonalne bolnice upućena na neophodna rendgen snimanja, i u konačnici u bolnicu Podhrastovi u Sarajevo. Dakle oni su znali da je pozitivna na koronavirus, imali su zaštitnu opremu, ali je ipak došlo do infekcije", kazala je za Fenu direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK-a dr. Medina Bičo.


Naglasila je da za sada nema bojazni da je virus ušao u zdravstvenu ustanovu jer se, kako je rekla, pacijentica kretala samo od trijažnog centra do rendgena.

"Mi smo ove uposlenike na rendgenu testirali iz preventivnih razloga, što su bili u kontaktu sa zaraženom pacijenticom, a ne zato što su imali bilo kakve simptome. Sada slijede testiranja svih uposlenika bolnice koji su bili u kontaktu s pacijenticom, ali i novoinficiranim uposlenicima", rekla je dr.Bičo.


Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim. dr Nermina Kamenica potvrdila je Feni da su inficirani uposlenici imali zaštitnu opremu.

"Bili su adekvatno zaštićeni po propisima, a kako je došlo do kontaminacije teško je reći. Već je u toku dezinfekcija kompletne Kantonalne bolnice koja se svakodnevno dezinfikuje dva puta, a večeras će se to još detaljnije uraditi i ekipe su na terenu. Ova dva uposlenika idu u kućnu izolaciju a bit će testirano svo medicinsko osoblje i ljekari koji su bili u kontaktu s njima i sa prethodno inficiranom pacijenticom”, kazala je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Broj inficiranih osoba na području BPK Goražde je na devet, dok je jedna osoba izliječena od koronavirusa.



(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Srdacan pozdrav svima koji su procitali ovu poruku, ja sam Marie Mikus i došla sam da olakšam sve žrtve prijevara o zajmu, a takoder tražim zajam. Bila sam obrubljena zbog svog novca, ali kasnije sam od Boga dobila pravog muškarca. Procitao sam svjedocanstvo i kontaktirao sam ga nazvao sam ovog zajmodavca Božjim covjekom, jer je odgovarao na moje molitve o zajmu. Jako sam sretan što sam upoznao takvog covjeka, ovo je vrlo lak nacin da dobijem kredit od pouzdanog covjeka koji ima kreditnu kompaniju u Sjevernoj Americi, ime je firme (NAJPOVOLJNIJE LAKE FINANCE HOME) svjedocenje u svim društvenim medijima jer sam mu obecao da cu ga podijeliti po cijelom svijetu. Imajte na umu da je ovaj zajam po kamatnoj stopi od 2% Imajte na umu da takoder možete dobiti posao i investirati u posao E adresa: [email protected] (+16014560144)