x

Objavljeni transkripti

Korupcijski skandal u Španiji: Hoće li Gerard Pique završiti iza rešetaka!?

Fudbaler Barcelone Gerard Pique našao se u središtu velikog skandala.

Defanzivac Blaugrane mogao bi biti optužen za pranje novca i korupciju nakon što je El Confidencial objavio razgovore između njega i predsjednika FS Španije Luisa Rubialesa.

U tim razgovorima njih dvojica se dogovaraju oko provizije koja bi im išla radi igranja španskog Superkupa na tlu Saudijske Arabije.


Čuje se u razgovoru kako Rubiales Pique daje odobrenje da preko svoje firme COSMOS nađe najbolje tržište za Superkup i kada je odlučeno da to bude Saudijska Arabija, pokušali su izvući maksimalan iznos koji bi dobili kao nagradu od Saudijaca.

Prema objavljenim transkriptima, neimenovana saudijska firma dužna je isplatiti 24 miliona eura u toku šest godina, odnosno po četiri miliona eura za svaki odigrani Superkup.


"Da vidimo, Rubi, kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona… Dođavola osam ide Realu i isto toliko Barceloni… Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, znači to je 19, a ti daješ Savezu šest miliona i tebi ostaje šest, ako istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći", kazao je u jednom od razgovora Pique Rubialesu.

Svakako je ovo još jedan skandal koji će biti itekako propraćen, a ne isključuje se na kraju svega kao epilog ni zatvorska kazna za aktere. 


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.