x

AKTUELNI PRVAK FAVORIT

Košarkaši BiH danas protiv moćne Slovenije traže čudo vrijedno plasmana u drugi krug EP-a

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Kelnu protiv aktuelnog evropskog prvaka selekcije Slovenije igra treći meč na Eurobasketu, a naš tim će tražiti iznenađenje koje bi nas približilo prolasku u drugi krug takmičenja.

Bh. košarkaši su jučer u drugom kolu poraženi od selekcije Njemačke sa 92:82, ali vremena za tugovanje nema, te ćemo protiv Slovenaca pokušati napraviti podvig koji bi nas skoro sigurno odveo u narednu fazu Eurobasketa.

Slovenci su odlično počeli šampionat i u prva dva kola su upisali pobjede, a selektor Bećiragić je nakon meča sa Njemačkom najavio da će protiv Slovenije više rotirati sastav ekipe.

"Bitno je da igramo kao ekipa. Još uvijek imamo neke greške, ali čini mi se da igramo bolje. Bitno je da jedni druge osjećaju. Moramo što prije vratiti energiju. Smatram da ćemo s ovom kvalitetnom igrom pobijediti barem dvije utakmice do kraja grupne faze, inšallah", poručio je Bećiragić.


"Možda su Nurkić i Musa odigrali previše minuta. Ubacit ćemo Sulejmanovića malo više u rotaciju. Mislim da ćemo imati snage do kraja prvenstva. Slovenci su igralii kasno sinić, tako da i njih čeka teška utakmica. Ako ovako nastavimo bit će to dobro. Sulejmanović i Gegić će biti dosta više u rotaciji, zavisi od njih koliko će biti fokusirani", rekao je selektor.

O snazi Slovenije ne treba previše trošiti riječi, a pokazali su to i u uvodne dvije utakmice protiv Litvanije i Mađarske. Luka Dončić, Goran Dragić, Mike Tobey, Jaka Blažič, Klemen Prepelič i ostale zvijezde svakoj selekciji mogu napraviti velike probleme, te naš tim čeka gotovo nemoguća misija da im se suprostave.


Duel između Bosne i Hercegovine i Slovenije igra se danas od 17:45 sati u Lanxess Areni u Kelnu uz direktan TV prijenos u programu Sport Kluba. 

Danas će se igrati i preostali susreti 3. kola u grupama A i B, a najzanimljiviji bi trebao biti okršaj iz naše grupe između Litvanije i Njemačke, dok se očekuje da Francuzi upišu laganu pobjedu protiv Mađarske.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.