x

BRAVO MOMCI!

Košarkaši BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u prvoj utakmici Evropskog prvenstva selekciju Mađarske rezultatom 95:85 te su tako na sjajan način otvorili najveće kontinentalno košarkaško takmičenje.

Nakon ujednačenog početka utakmice, Mađari su igrali dosta bolje pa su sredinom prvog poluvremena imali šest poena prednosti (11:5). Prednost su održavali i do kraja prve dionice, a u istom ritmu su igrali i na početku druge kada su došli do osam poena prednosti (27:19).

U tom trenutku probudila se i naša selekcija te su na krilima Jusufa Nurkića i Džanana Muse vratili utakmicu u egal. Na odmor se otišli s minimalnom prednosti Mađara od jednog poena (46:45).


Početkom drugog poluvremena igralo se koš za košem, a onda je uslijedila rapsodija izabranika Adisa Bećiragića. Mađari jednostavno nisu imali rješenja za naše napade pa je u jednom trenutku bilo 12 poena prednosti za BiH (73:61). Mađari su potom pogodili u narednom napadu pa je BiH imala 10 poena prednosti uoči posljednje četvrtine.

Krenuli su Mađari žestoko u posljednjoj četvrtini u namjeri da što prije dođu u priliku da vrate utakmicu u egal i u jednom trenutku im je išlo dobro. Međutim, na nekoliko minuta prije kraja meča naši su ponovo dodali gas i mirno priveli utakmicu kraju.


Najbolji igrač BiH bio je Džanan Musa koji je postigao 19 poena te imao pet skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Jusuf Nurkić s 19 poena, dok je Miralem Halilović imao 16 poena i devet skokova. John Roberson je imao 18 poena i pet skokova. Najbolji kod Mađara bio je Benke sa 17 poena.

Bosna i Hercegovina je tako Eurobasket otvorila pobjedom, a u narednom kolu u subotu igra protiv Njemačke. Mađari će se sastati sa Slovencima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.