x

Zenica

Košarkaši Čelika “razbili” Travničane sa više od 40 poena razlike! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Košarkaši Čelika su sinoć u Areni Husejin Smajlović savladali ekipu Travnika rezultatom 106:64.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili gosti, napravivši seriju 0-9 za svega tri minute igre, da bi se domaći nakon toga probudili i do kraja prvog dijela pokušavali sustići razigrane igrače Travnika.

Ipak nakon prvih deset minuta igre gosti su imali prednost od tri poena, rezultat je glasio 17:20. Druga dionica druga slika na terenu. Od samog starta izabranici Josipa Pandže prelaze u vodstvo, najviše zasluga za to imali su Avdibegović i Muratović, da bi minut prije kraja prvog poluvremena imali vodstvo čak 23 poena (49:26), no gosti ipak uspijevaju umanjiti pa se na odmor otišlo kod rezultata 49:30. 

U nastavku na terenu apsolutna dominacija domaćih igrača koji taj period završavaju sa 27 poena prednosti (75:48). Do kraja sutra svi igrači Josipa Pandže upisali su se u listu strijelaca, susret je okončan rezultatom 106:64.

U ekipi Travnika najefikasniji bili su: Pandžo sa 13 i Dovadžija sa 17 poena. Kod Čelika Podojak je susret završio sa 11, Avdibegović je upisao 16 a najefikasniji bio je Muratović sa 28 poena.

Nakon 17. kola Čelik je drugi na tabeli sa omjerom 12:5 u pobjedama i sa 29 poena. U narednom kolu Čelik putuje u goste ekipi Gen. 

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.