x

Košarkaši Golden Statea za poluvrijeme uništili slabašni Detroit, Luka Garza bez minutaže

Ekipa Golden State Warriorsa pobijedila je Detroit Pistonse rezultatom 102:86, a bh. košarkaš Luka Garza nije dobio priliku i bez minutaže je pregledao ovaj susret.

Golden State je od prve minute nametnuo svoj ritam igre i domaći košarkaši ozbiljno su ušli u meč, pa su shodno tome već nakon prvih 12 minuta imali dvocifrenu prednost i vodstvo od 33:22.

Do nove pauze ta prednost je dodatno porasla i već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da će Warriorsi puno lakše od očekivanog doći do pobjede. Rezultat je glasio 66:38, a s obzirom na prednost od 28 razlike, pitanje pobjednika je već tada bilo odlučeno.


Uspjeli su domaći košarkaši održati tu prednost i u trećoj četvrtini pa su bez većih problema priveli ovaj meč kraju. Bh. košarkaš Luka Garza nije igrao u ovom susretu, a Warriorse je do pobjede nosio Thompson koji je ubacio 21 poen. Pratio ga je još Wiggins koji je ubacio 19 poena, kao i Curry koji je ubacio 18 poena.

S druge strane, u timu Detroita istakao se McGruder koji je ubacio 19 poena.


Golden Stateu je ovo bila 32. pobjeda u sezoni i sada imaju omjer od 32-12, dok je za slabašni Detroit ovo bio 33. poraz i trenutno su na omjeru od 10-33.

Sinoć je odigrao i još jedan susret i to onaj između New Yorka i Minnesote, a na kraju je gostujući tim bio bolji rezultatom 112:110. Do pobjede ih je nosio Edwards koji je ubacio 21 poen, kao i Towns koji je ubacio 20 poena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.