x

Zenica

Košarkašice Čelika savladale Rudar! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U utakmici 20. kola Prvenstva BiH, košarkašice Čelika sinoć su na domaćem parketu savladale ekipu Rudar sport iz Ugljevika 72:55.

Već nakon prve četvrtine bilo je poznato u kom pravcu će se kretati utakmica jer su je domaće košarkašice riješile sa 24:13. Drugi period je isto tako bio efikasan, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 44:26. S obzirom da je prednost domaćina u nekoliko navrata bila više od 20 poena, treći i četvrti period domaći trener Nedžad Mulić je više na parketu držao igračice sa manjom minutažom, pa su ova dva perioda završena 15:12, odnosno 13:17. Ipak, na kraju to nije puno toga pomjenilo pa je Čelik upisao uvjerljiv trijumf 72:55.


Najefikasnije u domaćoj ekipe bile su Sedina Halimić 13, Amina Čehajić 12, Nedžla Kovačević 11, Ajla Selimović 10 poena uz 12 skokova.

U ekipi Radara najefikasnije su bile: Stošić 23, Tanasilović 16, Todorović 10 i Radovanović 6 poena čemu je pridodala i 16 skokova.

Čelik je sada na omjeru od 7 pobjeda i 11 poraza, i sa 25 bodova trenutno zauzimaju osmo mjesto na tabeli.

U narednom 21. kolu košarkašice Čelika gostuju Slobodi iz Novog Grada, a u zadnjem kolu domaćini su starom rivalu, Play offu iz Sarajeva.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/


Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.