x
03.05.2023 / prije 10 mjeseci

ne podliježe krivičnoj odgovornosti

Kosta K. neće krivično odgovarati: Oglasilo se Više javno tužilaštvo o pucnjavi u školi na Vračaru!

Učenik VII razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", osumnjičeni (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, dječak je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.


Prethodno su na licu mjesta uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od dječaka uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.


Takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, n.rkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci.


Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime cijelog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastradale djece i radnika škole.

.

ž

,

,

,

,

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.