x

Legendarni trener će u idućoj sezoni odmarati od košarke

Kraj jedne ere: Željko Obradović nakon sedam godina napušta Fenerbahce

Željko Obradović više nije trener košarkaša Fenerbahčea, potvrdio je klub iz Istanbula. U saopćenju se navodi da će legendarni Žoc napraviti jednogodišnju pauzu u karijeri, baš kao i 2012. kada je napustio Panathinaikos.

Najtrofejniji europski stručnjak i čelnici turskog kluba prošle sedmice su imali nekoliko razgovora i činilo se da je nastavak saradnje na vidiku. Ipak, Obradović je po povratku u Beograd i poslije savjetovanja sa porodicom odlučio da poslije sedam godina napustio klub iz grada na Bosforu.

Šezdesetogodišnji Obradović je sa Fenerom četiri puta bio prvak Turske, po tri puta osvajač Kupa i Superkupa, a najveći uspeh u istoriji kluba ostvaren je 2017. kada je osvojena Euroliga.

Trenersku karijeru počeo je u Partizanu 1991. sa kojim je u debitantskoj sezoni postao prvak Evrope, a kasnije je još osam puta osvajao Euroligu. Radio je još u Jouventudu, Real Madridu, Benetonu, Panathinaikosu i Fenerbahceu.

Sa reprezentacijom Jugoslavije ima zlatne medalje sa Europskog prvenstva 1997. i Svjetskog šampionata 1998, srebro sa Olimpijskih igara 1996. i broncu s Eurobasketa 1999.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.