x

Plzen slavio na svom terenu i prošao u narednu fazu Lige Evrope

Kraj za Partizan!

Nakon 1:1 u Beogradu, večeras je na Doosan Areni u Plzenu odigran revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope između domaće Viktorije i Partizana. Na kraju je pobjedu rezultatom 2:0 slavila Viktorija Plzen, pa su domaći slavili prolaz u osminu finala ovog takmičenja.

Domaći su puno bolje otvorili susret, pa su ubrzo stvorili i nekoliko odličnih prilika. Prvo je u 11. minuti Stojković odbranio Horavin pokušaj, da bi golman Partizana minutu kasnije bio uspješniji i od Jana Kopica.

Zaprijetio je Plzen i u 25. minuti preko Kolara, ali je njegov udarac iz izgledne pozicije otišao preko gola.

Do odlaska na odmor više nije bilo većih prilika, iako je Plzen nastavio diktirati tempo igre, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Imao je Plzen početkom drugog poluvremena sjajnu priliku da dođe do vodstva. Igrala se 52. minuta kada Reznik iz odlične pozicije nije uspio pogoditi okvir gola Partizana. Pet minuta kasnije se ni Roman Hubniik nije najbolje snašao pred golom gostiju.

Partizan nikako nije uspijevao ugroziti domaćina, koji u 67. minuti dolazi do vodstva. Krmenčik je u kaznenom prostoru Partizana sjajno primio pas Lukasa Hejde i savladao Stojkovića za 1:0.

Gosti su prvu opasniju priliku imali u 83. minuti, ali je udarac Soumaha sa vrha kaznenog prostora otišao iznad prečke gola Plzena.

Domaći su do kraja iskoristili i veliku grešku golmana Partizana koji je istrčao na centar i pokušao dodati loptu svom saigraču. Drugi gol za domaće je postigao Čermak u 94. minuti pa je Plzen ukupnim rezultatom 3:1 prošao u osminu finala Lige Evrope.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.