x

Kraj: Zbog koronavirusa se završava najgledaniji rijaliti program?!

Takmičar švedskog "Velikog brata" Danijel Glasman prošle nedjelje je izašao iz šoua u kojem je proveo 50 dana, a kada je ulazio u kuću Velikog brata, koronavirus je bio tek kineski problem i nije se toliko o njemu govorilo u Evropi.

"Još uvijek pokušavam da shvatim šta se događa. Teško mi je da prihvatim koliko se svijet promijenio. Očito da ne možeš 50 dana biti izolovan od ostatka svijeta i da očekuješ da će sve ostati isto. Imao sam vrlo duboko iskustvo, kao i svijet", rekao je Glasman za Gardijan.

Ovaj 38-ogodišnjak dodao je da je zbog ograničenih informacija koje su dolazile u rijaliti podcijenio čitavu situaciju, kao i ostali učesnici u šouu.


"Kada smo otišli u izolaciju, nismo znali u kojoj se mjeri koronavirus proširio svijetom, a Švedska nije imala ni jedan zabilježen slučaj. Zbijali smo šale o situaciji oko korone, zamišljajući hoće li svijet izgledati poput kakvog filma sa zombijima kada napustimo kuću", ispričao je.

Producenti švedskog šoua odlučili su da slijede primjer njemačkog šoua pa su takmičarima odlučili da pruže ograničene informacije o pandemiji, iako Glasman tvrdi da je pokušao svim silama da shvati šta se događa van šoua.


"Bio sam tamo 50 dana, imao sam vrlo malo informacija iz spoljnog svijeta. Prije nekoliko nedjelja su počeli da nas brifinguju o situaciji, htjeli su da znamo da su oni koje volimo kao i naše porodice na sigurnom. Pokušavali su da nas smire" kazao je.

Kanadski "Veliki brat" završen je ranije zbog karantina, a nagrada je donirana organizacijama za borbu protiv koronavirusa.

"Veliki brat je odsječen od stvarnog svijeta, a to je zastrašujuće jer ne znate što se napolju događa", kazala je takmičarka Hajra Deol nakon što su joj producenti šoua objasnili situaciju oko pandemije.


Ipak, "Veliki brat" u Brazilu se nastavio, iako su fanovi šoua pokrenuli kampanju na Internetu kako bi iz šoua izvukli medicinske radnike koji su učesnici, a u nadi da pomognu u borbi protiv COVID-19.

Njemački i švedski "Veliki brat" takođe se i dalje emituju, a Glasman po izlasku nije vraćen u potpunu izolaciju.

"Svi se držimo socijalnog distanciranja, ali bio sam i u svom omiljenom restoranu, otišao sam na par pića s prijateljima, a onda sam se odlučio da se izolujem. Ili smo kao država po ovom pitanju u pravu, ili jedini griješimo", komentarisao je Glasman švedsku politiku oko suzbijanja koronavirusa, tvrdeći da Švedska ima blage mjere u odnosu na druge zmelje EU!

.



(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.