x

Veliki trijumf, ali uz razočaravajuću borbu

Kralj se vratio na tron: Anthony Joshua pobijedio Andyja Ruiza!

Anthony Joshua pobijedio je Andyja Ruiza nakon 12 rundi i vratio je naslove teškaškog prvaka svijeta po verzijama IBF, WBO, IBO, WBA.

Oprezno su oba borca ušla u ovaj meč. Prva runda je tek u finišu donijela dobar udarac Joshue desnim krošeom, te je otvorio malu ranu iznad oka Ruiza.

Meksikanac uzvraća sa dva direkta na otvaranju druge runde, ali novim krošeom AJ ponovo pogađa povrijeđenu arkadu, a zatim i još nekoliko puta dobro pogađa protivnika.

Šampion naravno nije posustao. I on je dobro pogađao Joshuu i mogli smo uživati u dobroj razmjeni udaraca, a i Joshua je u ovoj rundi dobio blažu posjekotinu iznad oka nakon jednog dobrog direkta.

Treća runda nije donijela previše aktivnosti. Tek je Joshua imao nekoliko dobrih direkta, no Ruiz nije previše pokazao. Zato je u četvrtoj Meksikanac žestoko uzvratio, pogodio je Joshuu sa nekoliko vezanih udaraca i konačno je pokazao zašto je šampion.

Međutim, Joshua je bio maksimalno fokusiran. Dobro je pogađao Ruiza, posebno direktima, koji su radili dobru štetu protivniku.

U šestoj rundi Ruiz se ponovo budi. Dobro je pogodio lijevi krošej, ali istim udarcem je uzvratio i AJ, a publika je bila na nogama.

Ruiz je konstantno išao naprijed. Pokušavao se vratiti iz bodovnog zaostatka, da bi u osmoj rundi Ruiz uspio ponovo da dobro pogodi lijevim krošeom. Pred kraj prve runde šampion ponovo istim udarcem pogađa, a zatim i desnim krošeom opasno prijeti i AJ je bio uzdrman.

Deveta runda također donosi vatreni obračun u finišu. Joshua je prvi krenuo, Ruiz zatim uzvraća novim žestokim krošeom. Dobrim kretnjama je AJ izluđivao protivnika, pogađao ga je direktima i nije dopuštao Ruizu da mu se približi.

Očekivano, šampion je krenuo ofanzivno od 11. runde. Znao je da mu treba nokaut za pobjedu, ali Joshua mu je fantastičnim kretnjama onemogućio bilo kakav ozbiljan udarac.

U 12. rundi viđena je apsolutno ista slika. AJ je izbjegavao otvorenu boorbu i na kraju je oduka otišla u ruke sudija. Oni su dali pobjedu Joshui koji je tako vratio pojaseve svjetskog prvaka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.