Kaiserschmarren – austrijske palačinke
Kraljevski drobljenac
Za pripremu austrijskih palačinki poznatih i kao kraljevski drobljenac ne treba puno vremena. Umjesto stajanja uz tavu i okretanja hrpe palačinki, napravite jednu do dvije „poštene palačinke“ i svi sretni i zadovoljni.
Sastojci:
4 jaja
250 ml mlijeka
40 g šećera
160 g glatkog brašna
50 g maslaca
so
šećer u prahu
Priprema:
Prvo odvojite žumanca od bjelanaca. Istucite čvrst snijeg od bjelanaca, a žumancima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte glatku smjesu.
Smjesi od žumanaca dodajte tučeni snijeg i lagano, ali temeljito izmiješajte kuhačom.
U veću tavu stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte cijelu smjesu.
Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 – 3 minute pa ga lopaticom ili viljuškom natrgajte na veće komade.
Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor: Avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.