x

Španac odbio mogućnost da preuzme Brazil

Kratko je trajao san zvani Pep Guardiola

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola saopštio je kako nema namjeru da naredne godine preuzme vođenje fudbalske reprezentacije Brazila.

Španski stručnjak trenutno je još uvijek pod ugovorom s Manchester Cityjem. On mu ističe 2023. godine i navodno bi nakon toga mogao potražiti nove izazove.

Brazilski mediji objavili su informaciju kako je Fudbalski savez Brazila spremio ponudu za Guardiolu. Navodno su mu ponudili 12 miliona eura godišnje kako bi od 2023. godine preuzeo nacionalni tim od Titea.


Međutim, radost Brazilaca da bi ih u budućnosti mogao voditi čuveni stručnjak brzo je splasla jer je Guardiola otpisao takvu mogućnost.

"Brazil ima veoma dobre trenere koji će morati da preuzmu nacionalni tim. To su veoma dobri treneri. Kraj priče", poručio je Pep Guardiola.


Pep Guardiola je je ranije bio povezivan i s reprezentacijom Nizozemske i vjeruje se kako će španski stručnjak nakon epizode na Etihadu biti selektor, samo je pitanje kojeg nacionalnog tima.

On je na kormilo Manchester Cityja došao 2016. te je osvojio tri naslova prvaka Engleske, a smiješi mu se i četvrti. Prethodno je s Bayernom osvojio tri naslova Lige prvaka, a mnogo uspjeha imao je vodeći Barcelonu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.