x

Kreacija mora i vjetra: Ljepotica na sjeveru Krfa na kojoj morate paziti s kime plivate

Ako želite uživati u prizoru ove lijepe prirode bez gužve, svratite u ranim jutarnjim satima kada Krf još spava od ludih prethodnih noći...

Što kažete na kupanje u Canal D'Amour? Zvuči poput medenog mjeseca u Parizu, no zapravo je za neke još bolje – riječ je o ljetovanju u Grčkoj.

Kanal ljubavi naziv je za prekrasnu „plažu“ koju su tisućljećima stvarali more i vjetar. Najpoznatiji dio je onaj u kojem oštre litice propadaju u more tvoreći kanal u obliku slova V, no postoje i pristupačniji dijelovi za kupanje.

Dio plaže krase stijene koje se nježno „prelijevaju“ u more, pa je teško odoljeti porivu da se niz njih spusti u tirkizno osvježenje. Na nekoliko mjesta postavljeno je uže pomoću kojeg možete izaći iz mora elegantnije nego da se skližete po stijenama.


Prema narodnim vjerovanjima, par koji zajedno prepliva uzak kanal uskoro će se vjenčati. Ne želimo kvariti romantiku, ali ako želite vjenčanje, nemojte plivati onda kada je jak vjetar 😉

Canal D'Amour smješten je između sela Sidari i Peroulades, na sjevernoj obali otoka Krf. Iako otok pripada Grčkoj, s ove plaže ne možete vidjeti Grčku. Eventualno ćete na pučini vidjeti obrise Albanije. No, malo fizičke udaljenosti ne sprječava brojne turiste da za svoj odmor odaberu baš Krf.


To nas dovodi do pretpostavke da je Canal D'Amour vjerojatno krcat turistima. Da, posljednjih godina u ovom dijelu izgrađeno je mnogo hotela, apartmana, dućana i ostalih sadržaja pa tako i na ovoj plaži tijekom dana ima malo više ljudi.

No, isto tako, s obzirom na atraktivnost mjesta, nema ih toliko koliko biste možda očekivali (khm khm, Santorini, khm).

Stoga, ako želite uživati u prizoru ove lijepe prirode bez gužve, svratite u ranim jutarnjim satima kada Krf još spava od ludih prethodnih noći i uživajte u izlasku sunca i valovima…


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.