x

Predjelo

Kremasta delikatesa: Potaž od komorača i graška

Začiniti prema ukusu i poslužiti dekorisano dvopekom i sjeckanim perima mladog luka.

Sastojci:

400 g graška

1 komorač

1 krompir

2 čena bijelog luka

1 manja glavica crvenog luka

1 l povrtne supe

so, biber

suhi začin

mladi luk

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kockice. Komorač očistiti, preseći na pola, ukloniti drvenasti deo i iseći na režnjeve. Crveni i bijeli luk očistiti i sitno isjeckati.

2. U šerpi sjediniti krompir, komorač, grašak, crveni i bijeli luk. Sipati pileću supu i kuhati na umerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.

3. Potom povrće izblendati štapnim mikserom da se dobije kašasta smjesa.

4. Začiniti prema ukusu i poslužiti dekorisano dvopekom i sjeckanim perima mladog luka.


Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.