x

Krenuli kod ljekara pa izginuli: U sudaru poginula braća, majci se bore za život!

Erdan Husović i Selim Halilović iz Rožaja stradali su u saobraćajki kod Kraljeva kada su se direktno sudarili s autobusom...

Braća od tetke iz Rožaja Erdan Husović (18) i Selim Halilović (28) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 6.30 desila na Ibarskoj magistrali kod mjesta Tavnik u kraljevačkoj opštini, dok je Selimova majka Neima Halilović (49)i teško povrijeđena.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je „golf“ crnogorskih tablica, pretičući dva kamiona, direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika „Vihor“, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Porodica se kobnog jutra kretala na dionici puta Kraljevo-Preljina, a do užasnog udesa došlo je u smjeru ka Preljini.


- Selim je bio za volanom „golfa“, njegova majka Neima bila je suvozač, dok je njihov rođak Erdan bio na zadnjem sjedištu. Pretpostavlja se da su ovu tragediju prouzrokovali neprilagođena brzina, gusta magla i slaba vidljivost, ali i neopreznost vozača „golfa“ - kaže naš izvor i nastavlja: - Selim je u jednom trenutku počeo da pretiče teretnjake i tada se zakucao u autobus. Sve se dogodilo u sekundi, a vozač sigurno od magle nije mogao da vidi vozilo iz suprotnog smjera. Udarac je bio toliko jak da od „golfa“ ništa nije ostalo, potpuno je smrskan.


- Eto, ugasiše se dva mlada života - nevoljno priča jedan Rožajac. Njih dvojica su braća, Selmin se bavio preradom drveta, a Erdan je bio srednjoškolac. Teško su, ali časno živjeli... Krenuli su zorom za Beograd, gdje je Neima imala zakazan ljekarski pregled. 

Vozač autobusa rekao je juče da je krenuo iz Mrčajevaca za Kraljevo. - Preticao je dva kamiona, a onda se zakucao u lijevu stranu autobusa. Niko od putnika, na svu sreću, nije povrijeđen. Uprkos jezivom prizoru na putu i teškoj situaciji, ljudi su bili pribrani - rekao je vozač autobusa.


Očevici nesreće ispričali su da su dvojica mladića poginula na mjestu, a da su vatrogasci morali da sijeku automobil kako bi ih izvukli. - Prednji dio „golfa“ ostao je potpuno smrskan, krova gotovo da nema. Dijelovi auta bili su rasuti po putu, a krv se slivala iz vozila - rekao je očevidac i dodao da je povrijeđena žena kolima Hitne pomoći prevezena najprije u kraljevačku bolnicu. - Ona je životno ugrožena, zbog čega će biti prevezena u KC Kragujevac - kaže izvor.

Kako su prenijeli crnogorski mediji, nastradali mladići bili su braća, ali ne rođena. - Baš su dobri momci bili. Vrijedni, radni - kaže poznanik.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.