Jednostavne za napraviti
Krofne: Toliko su ukusne da ćete prste lizati...
Zapravo ih je jednostavno napraviti ako u rukama imate dobar recept. Ne treba spominjati da će vam cijela kuća, a i susjedstvo, zamirisati kada krenete pržiti ove prefine slastice
Krofne
Sastojci: 350 g oštroga brašna, 1/2 dl ulja, pola limuna, 10 g vanilin šećera, jaje, 50 g šećera u prahu, ulje za prženje, 50 g šećera, 5 g soli, 3 žumanjka, 2 dl mlijeka, 150 g marmelade, 1/3 dl rakije, kocka svježega kvasca
Priprema: Kvasac razmrvite u malo mlakoga mlijeka, šećera i brašna. Načinite kvas i ostavite na toplome da uzraste. Pomiješajte brašno, ulje, šećer, malo soli, ribanu limunovu koricu, rakiju, vanilin šećer, jaje i žumanjke.
Umiješajte kvas i preostalo toplo mlijeko. Miješajući načinite glatko tijesto te ga ostavite da opet uzraste.
Tijesto razvaljajte na 1 cm i ostavite oko 30 minuta. Oblikujte ga čašom ili prstenom. Pržite ih s jedne pa s druge strane, izvadite na ubrus i uz pomoć štrcaljke napunite.
Izvor: 24sata.hr
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.