x

Makedonac produžio saradnju

Krste Velkoski ostaje na Koševu

Krste Velkoski je danas produžio saradnju sa FK Sarajevo.

Kapiten će u bordo dresu ostati i naredne dvije sezone. Nije skrivao zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

"Veoma sam sretan zbog produženja saradnje, već šest godina mi je zadovoljstvo nositi bordo dres, ovaj klub i ovaj grad će zauvijek biti moj dom. Radujem se osvajanju novih trofeja i učinit ćemo sve da navijačima nastavimo izmamljivati osmijeh na lice“, kazao je Velkoski.

Velkoski je protekle sezone odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i ostvario je učinak od četiri gola i sedam asistencija.

Ukupno je u dresu Bordo tima u dva mandata odigrao 209 utakmica i postigao je 66 pogodaka.

Prethodno je dres Sarajeva Velkoski nosio od 2014. do 2016. godine, da bi se nakon godinu i po dana boravka u Južnoj Koreji i Tajlandu 2017. godine ponovo vratio na Koševo.

On je u tom periodu osvojio tri titule prvaka i tri trofeja Kupa BiH.

Treba dodati da je FK Sarajevo danas ostao bez većinskog vlasnika upravljačkih prava Nguyena Nama.

"Prestanak ulaganja u sarajevski tim za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, televizijskih prava, ulaznica, sve je nepredvidivo", obrazložio je Nam te izrazizo žal zbog odluke:

"Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec dana. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema nogometu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, i dalje ću birati Sarajevo."

Sa Koševa se na ovu temu za sada nisu oglasili, iako navijači to očekuju svakog časa.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.