x

Gdje će bh. golman?

Kuha se transfer: Ostrvski velikan zagrizao za Begovića

Asmiru Begoviću su, prema izvještajima iz britanskih medija, odbrojani dani u Bournemouthu.

Ovaj 198 centimetara visoki golman na startu sezone branio je veoma dobro za Bournemouth, međutim u međuvremenu je izgubio 'jedinicu' i sve su učestaliji napisi o odlasku s Dean Courta.

U pitanju nisu Begovićeve kvalitete, koje su neosporne, već činjenica da se u klubu žele riješiti bh. golmana zbog visoke plaće i na njegovo mjesto postaviti mlađu i povoljniju opciju, međutim i dalje je upitno gdje bi u slučaju takvog raspleta nastavio karijeru.

Prethodnih sedmica Begović se dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, Olympiakosom, zatim Nottingham Forestom, a odnedavno u igri za njegov potpis je također i škotski velikan Celtic koji je u potrazi za novim rješenjem na golmanskoj poziciji s obzirom da se Craigu Gordonu bliži kraj.

Da ne bi imao ništa protiv da se okuša van Engleske potvrdio je nedavno i sam Begović.

"Ne odbacujem mogućnost igranja van Engleske. To je nešto što me itekako zanima. Neću reći da mi je to trenutno prva opcija, ali je neću ni isključiti", rekao je nedavno Begović, ne skrivajući da mu je bilo teško što je jedan dio sezone proveo na klupi.

"Nisam igrao koliko sam želio i to je frustrirajuće. Međutim, svi smo igrali za klub, silno smo željeli da izborimo opstanak i za nas je velika činjenica da ćemo igrati petu uzastopnu sezonu u Premier ligi."

Bournemouth je, s druge strane, produžio u međuvremenu ugovor s Begovićevim konkurentom Arturom Borucem, a namjerava navodno dovesti i Simona Mignoleta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.