x

RECEPTI

Kuhajte s nama: Junetina s gljivama

Ovo jelo možete pripremiti bilo kada, a ukućani će biti oduševljeni


Junetina s gljivama jedno je od onih jela koje možete pripremiti bilo kada, a ukućani će biti oduševljeni.

Meso je mekano, umak bogat, a recept za pripremu jednostavan.

Sastojci: 500 g gljiva, 300 g junetine, glavica crnog luka, 2 mrkve, lovorov list, 1 dl soka od paradajza, 2 kašike brašna, so, biber, 2 kašičice mljevene paprike.

Priprema:

1. Propržite luk na ulju. Kad postane staklast, dodajte mljevenu papriku, mrkvu i meso isječeno na kockice. Dolijte čašu vode i dinstajte oko pola sata pa dodajte isječene gljive. Začinite prema ukusu.

2. Kad gljive puste vodu, dodajte još malo vode i sok od paradajza. Pred sami kraj, umiješajte brašno umućeno s malo vode i ostavite još 2-3 minute da kuha.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.