x

Kultni komadi: 10 najpoznatijih kupaćih kostima svih vremena

Ljetni trendovi iz godine u godinu ističu različite modele kupaćih kostima kao must have komade na plaži. No neki krojevi, između ostalog zahvaljujući ljepoticama koje su ih proslavile, postali su kultni komadi koje nikada neće isprati talas zaborava.

#1 Elizabeth Taylor, “Iznenada prošlog ljeta”, 1959. godine

U filmu “Iznenada prošlog ljeta” legendarna glumica Elizabeth Taylor pojavila se u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu. Ovaj jednostavni izbor savršeno je naglasio glumičinu prelijepu figuru pješčanog sata.

#2 Ursula Andress, “Dr No”, 1962. godine

Ursula Andress bila je prva Bondova djevojka u filmu “Dr. No”. Njeno je ime bilo Honey Rider, a svaki muškarac koji se zamišljao u ulozi tajnog agenta maštao je i ovoj ljepotici dok je izlazila iz mora s nožem zakačenim oko struka.

#3 Raquel Welch, “Milion godina prije Hrista”, 1966. godine

Ovaj ultraminimalistički kupaći kostim možda nikada nije vidio more, ali je zato sa svojim stilom, opisanim kao “chic iz špilje” promovisanog na tijelu Raquel Welch u filmu “Milion godina prije Hrista”, postao kultni odjevni predmet.

#4 Phoebe Cates, “Pobuna na vojnoj akademiji”, 1982. godine

Phoebe Cates u filmu “Pobuna na vojnoj akademiji” utjelovila je buntovnu tinejdžerku koja je boju dvodijelnog kupaćeg kostima prilagodila boji vatrenog ruža.

#5 Pamela Anderson, “Baywatch”, 1995. godine

Iako Pamela Anderson nije bila predviđena kao član prvotno izabrane spasilačke ekipe za seriju “Spasilačke službe”, upravo je ona postala jedan od dva najprepoznatljivija znaka ove serije. Drugi je bio visoko sječeni crveni kostim.

#6 Halle Berry, “Umri drugi dan”, 2002. godine

U ovom je filmu Halle Berry odala hommage prvoj Bondovoj djevojci Ursuli Andress. Za tamnoputu glumicu odabran je narandžasti bikini zbog kojeg su mnogi muškarci “umirali” za njom.


#7 Cameron Diaz, “Charlijevi anđeli 2”, 2003. godine

Sve ikonografske kupaće kostime krasi jednostavnost, a to dokazuje i onaj na tijelu Cameron Diaz u filmu “Charlijevi anđeli 2”. Dok retro dive zavode raskošnim oblinama, ova filmska agentica želi pokazati svoje sportsko i mišićavo tijelo. Sa surferskom daskom umjesto s koktelčićem u ruci izgleda kao prava savremena Afrodita.

#8 Jessica Alba, “Opasno plavetnilo”, 2005. godine

Niko se ne sjeća filma “Opasno plavetnilo” u kojem je bilo riječi o podmorskom blagu i piratima, ali se svi sjećaju Jessice Albe u bikiniju. Nitko nije uspio rasparenom bikiniju osigurati toliku popularnost kao plakat ovog filma s mladom i seksi Jessicom Albom.

#9 Kim Cattrall, “S*ks i grad”, 2008. godine

Stilistica Patricia Field za snimanje filma “S*ks i grad” upotrijebila je 300 kostima koje su nosila četiri glavna lika. Jedan od tih odjevnih komada bio je i jednodijelni kupaći kostim u duhu prenaglašenih 80-ih.

Da se “Dinastija” prikazivala tih godina, sigurni smo da bi Alexis umjesto Samanthe nosila taj kupaći kostim ukrašen zlatnim karikama i obogaćen upadljivom ogrlicom.

#10 Brooklyn Decker, “Moja lažna žena”, 2011. godine

Američka manekenka Brooklyn Decker najpoznatija je upravo kao model kupaćih kostima. Stoga ne čudi kako seksepilno izgleda u žutom bikiniju u svojoj prvoj filmskoj ulozi u komediji “Moja lažna žena”.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.