x

privukla pažnju

Kvalitet Vinarije Daorson prepoznat na Sarajevo Wine Festu!

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala vina i gastronomije "Sarajevo Wine Fest" okupilo je skoro 40 vinarija iz naše zemlje i regiona. Na odličnoj smotri vinara u hotelu Holiday predstavili su se proizvođači iz BiH Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Vinarija Daorson je privukla posebnu pažnju, a za njihovim štandom smo mogli vidjeti veliki broj ljubitelja vina, koji su bili očarani kvalitetom i okusom, te su se raspitivali gdje sve mogu pronaći vina. 

Vinarija Daorson je već uveliko priznata i poznata u Hercegovini, što ne čudi obzirom da je iz Stoca. Vinarija Daorson je nastala okupljanjem istinskih zaljubljenika u vino i vinogradarstvo u okviru vinarsko vinogradarske zadruge, prve te vrste u Bosni i Hercegovini. Proizvodi vino isključivo od autohtonih sorti grožđa Žilavke i Blatine. 


Vinarija Daorson je spoj modernog i tradicionalnog, upornosti i iskustva, nastala pod okriljem Projekta za zaštitu i valorizaciju poljoprivrednih i tradicionalnih proizvoda od vrijednosti za Hercegovinu. Vina Pinnes, Blatina i Žilavka, te Kora Žilavka Selekcija i Blatina Barrique, kvalitet je nastao posebnim odabirom grozdova, koje će uljepšavati stolove zahtjevne vinske gospode. 


Vrhunska vina Vinarije Daorson možete pronaći u shopu MAYUSHKA i shopu Balkantini, te u prestižnim sarajevskim objektima poput Restorana Majestique, Trattorie Uno, Bona appetiti...

Za ljubitelje vina tu je i Instagram profil: 

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.