x

Španac prošao u narednu rundu

Kyrgios pružio dobar otpor, ali nije uspio zaustaviti Nadala u osmini finala Australian Opena

Rafael Nadal pobijedio je danas Nicka Kyrgiosa u osmini finala Australian Opena sa 3:1 u setovima.

Prvi teniser svijeta se namučio malo u današnjem meču jer je Kyrgios pružio jako dobar otpor, ali i pored toga uspio je da dođe do pobjede i domogne se četvrtfinala.

Nadal je odlično počeo meč i prvi set je dominirao na terenu. Španac je diktirao tempo igre, te je nakon 37 minuta prvi set riješio u svoju korist sa 6:3.

No, nakon toga Kyrgios je zaigrao odlično. U drugom setu Australac je bio taj koji je diktirao tempo igre, te mu se to isplatilo. Kyrgios je uspio da dobije drugi set sa 6:3 i poravna na 1:1.

U trećem setu vidjeli smo nevjerovatnu borbu na terenu. Kyrgios se nije predavao i bio je na korak od preokreta, ali na kraju nije imao snage u tie-breaku. Nadal je uspio da dobije tie-break sa 8:6, te tako treći set riješi u svoju korist sa 7:6 i povede sa 2:1 u setovima.

Očito je bilo da je Kyrgios izgubio dosta snage u trećem setu što se odrazilo na terenu u nastavku meča. Nadal je u četvrtom setu brzo došao do breaka i lagano je išao ka pobjedi. Španac je vodio sa 5:3 i činilo se da je sve gotovo, no onda Kyrgios pravi sjajan preokret i dolazi do 6:5.

No, Nadal je uspio da dobije servis i poravna na 6:6 i odvede nas u još jedan tie-break. Kyrgios je dobro počeo i poveo sa 3:2, ali onda Nadal koristi greške protivnika i preokreće za 5:3. Španac je uspio da slomi otpor Australca i dobije tie-break sa 7:4 i plasira se u narednu rundu.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Thiema koji je jutros pobijedio Monfilsa sa 3:0 u setovima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.