x

Ladies In event u znaku borbe protiv raka dojke!

U srijedu, 16. 10., u Swissotelu u Sarajevu održano je još jedno Ladies In druženje.

S obzirom na to da je mjesec oktobar službeno proglašen mjesecom borbe protiv karcinoma dojke i Ladies In, kao i prošle godine u ovo vrijeme, bio je u cjelosti posvećen borbi protiv ove opake bolesti.

Karcinom dojke je najčešći malignitet u ženskoj populaciji i čini 27% od ukupnog broja novo dijagnosticiranih malignoma, dok je u muškoj populaciji ispod 1%. U našoj zemlji sve je veći broj oboljelih, a statistike kažu da rizik da oboli od karcinoma dojke ima svaka osma žena.

Cilj ovakvih projekata je potaknuti što veći broj žena da misle na svoje zdravlje i učiniti vidljivim žene borce koje nisu odustale od života. Jer ko može bolje od njih ohrabriti i svojim primjerom pokazati da se vrijedi boriti i da je dobar život moguć i poslije raka dojke.

Centralni dio događaja svakako je obilježila panel diskusija, čiji su učesnice Nela Hasić, regionalna direktorica Think Pink organizacije, Aida Koristović, stručna savjetnica za pripremu projekata iz oblasti kulture u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, Nedeljka Kamberović, instruktorica terapeutske smijeh yoge ispričali svoja iskustva, ukazali na prevenciju karcinoma dojke, te istakli važnost pregleda i samopregleda,

U ulozi moderatorice našla se izvršna urednica Ladies In magazina, Elma Zećo.

Na druženju nisu izostavljene promocije, pokloni, degustacije, networking…

Projekat su podržali:

Jana – generalni pokrovitelj

Sarajevski kiseljak

Prirodna kozmetika Gloria

Subrina

Ladies In magazine

Iduće Ladies In druženje zakazano je u Tuzli – 29.10. dok će se Mostaru održati 30. oktobra.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.