x

U IZAZOVNOM IZDANJU

Lady Gaga "zapalila" crveni tepih na premijeri filma "House of Gucci" u Milanu

Lady Gaga zasjenila je sve prisutne na crvenom tepihu milanske premijere filma "House of Gucci" pojavivši se u izazovnoj crvenoj haljini naglašenog dekoltea i visokog izreza sa strane, u kombinaciji s platformama i zlatnim nakitom.

35-godišnja pjevačica i glumica - koja glumi Patriziu Reggiani u filmu koji je režirao Ridley Scott glumi Patriziu Reggiani, ženu ozloglašenu po tome što je planirala smrt bivšeg supruga Maurizija Guccija - blistala je u Versaceovoj haljini krojenoj po mjeri, s visokim prorezom sa strane i dugim plaštom.

"Napravljena od svilenog satena, haljina je inspirisana dizajnom Versace kolekcije proljeće-ljeto 1995.", navodi se na Instagram profilu modne kuće.

Pjevačica je glamurozno izdanje upotpunila crvenim štiklama s platformom i zlatnim nakitom. Također nosila je šminku u smoky eye stilu i karmin u nude nijansi.

"Plakala sam cijeli dan radeći sa novinarima u Milanu. Tako sam zahvalna i ponizna što sam u našem filmu 'House of Gucci'. Stiže na Dan zahvalnosti! U ime Oca, sina, i večeras...kuće Versace", napisala je u opisu fotografija s premijere na Instagramu.

Povodom premijere filma Gaga je krasila naslovnice italijanskog i britanskog Vougea, a u decembarskom broju britanskog izdanja, pjevačica je govorila kako je snimanje drame o ubistvu, u kojoj glumi i Adam Driver kao Maurizio Gucci, ostavilo utiska na nju i psihički.


"Imala sam nekih psihičkih poteškoća u jednom trenutku pred kraj snimanja. Ili sam bila u svojoj hotelskoj sobi, živjela i govorila kao Reggiani, ili sam bila na snimanju, živjela i govorila kao ona", otkrila je.

"Sjećam se da sam jednog dana u Italiji odlučila prošetati sa šeširom na glavi. Nisam šetala oko dva mjeseca i uspaničila sam se. Mislila sam da sam na filmskom setu", dodala je pjevačica.

Gaga je za magazin rekla da je radila na svom portretu tri godine.


"Bit ću potpuno iskrena i transparentna: živjela sam kao Reggiani godinu i po dana. I devet mjeseci sam govorila s naglaskom", rekla je.

Film prikazuje posljedice Mauriziove smrti nakon što je Reggiani unajmila plaćenika da ga ubije 1995. godine. Reggiani, koja sada ima 72 godine, odslužila je 18 godina zatvora i puštena je 2016. godine, ali i dalje tvrdi da je nepravomoćno osuđena.

U filmu "House of Gucci" također glumi Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek, Reeve Carney i Jack Huston. Film debituje u kinima 24. novembra.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.