x

Studenti ubacili 106 poena

Lagan trijumf Bosne Royal protiv Konjica

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Konjic rezultatom 106:75 u susretu 19. kola A1 lige.

Tim Ahmeta Pašalića je u ovaj susret ušao bez povrijeđenog Guzonjića, Bećirović i Sijerčić su morali na pauzu zbog gripe, ali i bez njih je sarajevski tim lagano došao do nove pobjede.

Bosna Royal je odlično ušla u meč. Povela je 16:4 na sredini igre u prvoj dionici, ali su se gosti iz Konjica malo probudili u ostatku prve četvrtine, pa su smanjili prednost na minus šest nakon deset minuta igre, 25:19.

Međutim, domaći košarkaši su sve dileme oko pobjednika ovog meča riješili već do poluvremena. Igrala je Bosna Royal zaista dobro, prednost je rasla iz napada u napad, a na odmor je domaći tim otišao sa 18 poena prednosti, 57:39.

Nije Konjic mogao napraviti previše u nastavku utakmice. Domaći igrači su igrali taman kolkiko im je trebalo da održe stečenu razliku, pa gosti niti u jednom trenutku nisu uspjeli da ugroze vodstvo Bosne Royal.

Na kraju je sarajevski tim ubacio 106 poena, stigao je do 17. pobjede u sezoni i uvjerljivo je prvi na tabeli sa omjerom 17-2, dok je Konjic s ovim porazom sada na omjeru 6-13 i na pretposljednjem je mjestu A1 lige.

Tyron Lamar Criswel je vodio Bosnu Royal do pobjede u ovom meču sa 29 poena, dok je James Pate na drugoj strani ubacio 28.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.