x

Šampion sigurnom igrom do tri boda

Lagan trijumf FK Sarajevo u Doboj Kaknju

Sarajevo je u 11. kolu Premijer lige BiH lagano savladalo kao gost Mladost u Doboj Kaknju rezultatom 0:3.

Sarajevo je od samog početka kontrolisalo igru u Doboj Kaknju. Vidjelo se da je Bordo tim mnogo kvalitetniji, a u 10. minuti je aktuelni šampion stigao i do vodstva.

Bila je to veoma lijepa akcija gostiju. Završio ju je Slobodan Milanović prekrasnim pogotkom za 0:1, kojem je ovo prvi gol u Bordo dresu.

Nastavio je šampion sa boljom igrom i u ostatku meča. Bilo je samo pitanje kada će pasti drugi gol, a to se desilo u 33. minuti. Milanović koristi nepažnju odbrane i golmana Abdulahovića i dodaje do Mersudina Ahmetovića, koji pogađa za 0:2.

Mogao je bh. prvak postići i treći gol u prvom dijelu. Dosuđen je penal nakon igranja rukom Horića, ali udarac Velkoskog brani Abdulahović.

Do kraja prvog dijela jošjedan dobar pokušaj Milanovića, ponovo brani golman domaćeg tima i na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva 0:2.

U nastavku je ekipa Husrefa Musemića igrala nešto mirnije. Ipak, i kao takvi su uspjeli da stvore nekoliko opasnih napada pred golom Mladosti, ali falio je završni udarac za povećanje prednosti.

Mladost je također bila nešto ofanzivnija. I oni su također stvorili određenu opasnost pred protivničkim golom, ali Kovačević nije imao previše posla.

Potvrda pobjede stigla je u 88. minuti. Amar Rahmanović je lijepo iz slobodnjaka pogodio za konačan rezultat meča od 0:3.

Do kraja je Sarajevo sačuvalo prednost i došlo je do tri boda sa kojima su se izjednačili sa gradskim rivalom Željezničarom na vrhu tabele.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.