x

Prvo kolo Roland Garrosa

Lajović lako prošao, Del Potro izgubio set, Zverev dva

Današnji program Roland Garrosa prolazi bez tri najveće teniske zvijezde - Đokovića, Nadala i Federera, ali ipak se može vidjeti mnogo dobrog tenisa.

Još uvijek se u Parizu igraju mečevi 1. kola, a od poznatijih imena do sada su na teren izašli Del Potro, Zverev, Fognini, Lajović, Edmund i Bautista-Agut.

Popularni Delpo nije baš dobro startao jer je od 58. tenisera svijeta Nicolasa Jarryja izgubio set. Ipak, poslije toga Argentinac je osvojio lagano tri vezana seta kojima je došao do pobjede.

Dušan Lajović iz Srbije nije imao problema protiv Thiaga Monteira iz Brazila jer ga je pobijedio sa 3:0, dok je Nijemac Alexander Zverev jedva prošao Australca Millmana. Talentovani Nijemac je dobio prva dva seta, ali Millman se vratio i zamalo došao do pobjede. Ipak, u odlučujućem setu Zverev je slavio sa 6:3.

Kyle Edmund je u jednom od zanimljivijih mečeva došao do pobjede protiv Jeremyja Chardyja sa 3:2, dok je Španaca Roberto Bautista-Agut dobio Stevea Johnsona sa laganih 3:0.

Treba reći i to da će u nastavku dana na teren izaći i bh. teniser Damir Džumhur koji bi trebao imati lak zadatak protiv Francuza Antoinea Hoanga. U pitanju je teniser koji se nalazi na 146. poziciji ATP liste, a koji je na Roland Garrosu zaigrao zahvaljujući specijalnoj pozivnici.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.