x

NBA sezona je počela

Lakersi bez problema protiv Mavericksa, sjajni Brooklyn slavio u Bostonu

NBA klubovi tradicionalno za Božić igraju utakmice, a tako je bilo i ovaj put. LA Lakersi su na svom terenu pobijedili Dallas Maverickse, dok su Brooklyn Netsi pregazili Boston Celticse.

Aktuelni NBA prvaci ekipa Lakersa uspjela je doći do svoje prve pobjede u novoj sezoni. Lakersi su na svom parketu ugostili ekipu Dallasa, te s u na kraju slavili s ubjedljivih 138:115.

Lakersi su od samog početka bili bolja ekipe, a nakon prve dionice vodili su sa 33:30. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 69:57 i bilo je jasno da će Dallas teško nešto napraviti u Staples Centru.

Do kraja utakmice domaći tim je čuvao prednost koja je rasla iz napada u napad i na kraju slavio sa 138:115.


Lakerse je do pobjede vodio Anthony Davis sa 28 poena, pet asistencija i devet skokova, dok su po 22 poena dodali LeBron James i Montrezl Harrell.

U ekipi Dallasa istakao se Luka Dončić sa 27 poena, sedam asistencija i tri skoka.


Zanimljivo je bilo i u TD Gardenu gdje su Celticsi igrali protiv Netsa, a na kraju su gosti slavili sa 123:95. Netsi su odigrali fenomenalnu partiju, posebno u drugom poluvremenu, te su na kraju zasluženo stigli do pobjede.

Sinoć su u dresu gostujućeg tima briljirali Kyrie Irving i Kevin Durant koji su pokazali da će Brookyln ove sezone biti jedan od favorita za osvajanje prstena.

Irving je meč protiv bivšeg kluba završio sa 37 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Durant dodao 29 poena. U domaćem timu istakao se Jaylen Brown sa 27 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.