x

Lakersi LeBrona Jamesa stavljaju u sasvim novu ulogu

L.A. LAKERS nisu uspjeli okupiti supermomčad kakvu su planirali. Izmaknuli su im i Kawhi Leonard i D'Angelo Russell i još nekolicina zvijezda, ali ipak su LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa okružili respektabilnom kolekcijom igrača.

Prije svih tu je DeMarcus Cousins, bivši centar Sacramenta, New Orleansa (u kojem je igrao s Davisom) i Golden Statea (s kojim je potpisao za jednogodišnji minimalac dok se ne oporavi od ozljede).

Problem je u tome što uz LeBrona, A.D.-ja i Boogieja u startnoj petorci nema mjesta za Kylea Kuzmu, jedinog iz plejade mladih igrača Lakersa koji su preživjeli trejd s Pelicansima za Davisa. Drugi problem je taj što nisu uspjeli dovesti niti jednog pravog playmakera, osim što su vratili Rajona Ronda.

Lakersi su tim dvama problemima doskočili jednim potezom. Sljedeće sezone na poziciji jedinice, piše Yahoo Sports, igrat će - LeBron.

To će otvoriti mjesto u petorci za Kuzmu, a LeBrona staviti u ulogu u kojoj još nikad nije bio, barem ne formalno. 

James je prvih 16 godina karijere mahom proveo na poziciji niskoga krila, povremeno se podižući na četvorku, ali je u pravilu djelovao kao razigravač s krilne pozicije, tzv. point forward.

U novim Lakersima James bi prvi put u karijeri trebao zaigrati na bekovskoj poziciji. U praksi, neće se puno toga promijeniti, osim što će petorka Lakersa znatno dobiti na visini i snazi te stvarati dodatne probleme protivnicima u raspodjeli obrambenih zadataka.

S 206 cm i 113 kg (prema posljednjim službenim podacima) LeBron će svakako biti neuobičajena jedinica, ali ne i nikad viđena. Magic Johnson je s istovjetnih 206 cm cijelu karijeru igrao kao razigravač, iako je mogao pokriti svih pet pozicija. U posljednje dvije godine u toj ulozi gledamo i Bena Simmonsa iz Philadelphije, koji je s 208 cm još viši. I Milwaukee Bucksi su pokušavali s Giannisom Antetokounmpom na pozicija playa, pa iako je 211 cm visok Greek Freak solidno odgovorio na taj izazov, shvatili su da od njega ipak više koristi imaju na krilnim pozicijama.

Osim povratka Ronda, McGeeja, Caldwell-Popea i Carusa, Lakersi su u prijelaznom roku doveli Cousinsa, Dannyja Greena, Jareda Dudleyja, Quinna Cooka i Troya Danielsa, a navodno bi im se uskoro mogao pridružiti i LeBronov veliki prijatelj Carmelo Anthony, koji nije igrao otkako su ga još u studenom Houston Rockets otpustili nakon samo 10 utakmica.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.